Noteer in uw agenda! Op zondagmiddag 30 april organiseert de Luchtvaart Historische Vereniging (LHV) haar jaarlijkse Voorjaarsdag.

Aan bod komen presentaties over de historie van de ballonvaart en er vindt een veiling van lucht(ballon)vaartboeken plaats.

We hebben LHV-lid Hans van Hoesel bereid gevonden een presentatie te houden over zijn enorme collectie antieke ballonborden en waaiers. Tevens neemt Hans een aantal exemplaren ter bezichtiging mee. Hans van Hoesel is behalve verwoed verzamelaar, ook ballonvaarder, vliegenier en hij was vele jaren voorzitter van de afdeling Ballonvaren van de KNVvL.

Belangstellenden kunnen deze bijeenkomst gratis bijwonen, mits van tevoren aangemeld. Aanvang 13.00 uur, zaal Escamplaan 55, 2547 GA Den Haag.

Om zeker te zijn van een zitplaats is bijtijds aanmelden noodzakelijk; dit kan tot uiterlijk woensdag 26 april en dat doet u door een e-mail te sturen aan nlun3825@uni-one.nl. Drankjes en andere versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Luchtvaart Historische Vereniging

De Luchtvaart Historische Vereniging (LHV-1946) is gelieerd aan de Haagsche Ballon Club (HBC-1936); beide zijn opgericht door de befaamde gasballonvaarder Jan Boesman.