De KNVvL ging dit jaar 3 keer het land in om zichzelf bij Nederlandse vliegevenementen te presenteren. Wij waren aanwezig bij de Luchtmachtdagen op Volkel, de Zeeuwse Vliegdagen op vliegveld Midden Zeeland en bij de Wings of Freedom op het speciaal daarvoor ingerichte tijdelijke vliegveld bij Ede.

KNVvL-plein

Medewerkers van het verenigingsbureau en veel vrijwilligers hielpen hier aan mee om dit tot een succes te maken. Tijdens de Luchtmachtdagen op Volkel was er een heus KNVvL-plein waar 6 verschillende luchtsporten aanwezig waren om hun sport te promoten. De simulatoren van zweef- en deltavliegen en de Drones waren zeer in trek, vaak was er een lange rij voordat men aan de beurt was. Altijd leuk is het uitdelen van de bekende “gooivliegtuigjes” aan de kinderen, wie is er niet groot mee geworden?

KNVvL als bakermat

Bijzonder is dat bij alle vliegdemonstraties er veel piloten meevliegen die KNVvL-lid zijn en vaak bij de KNVvL zijn begonnen met hun vliegcarrière. Er zit toch iets in, de KNVvL als bakermat voor de beroepsluchtvaart. Het doel van de aanwezigheid van de KNVvL bij dit soort evenementen is om de zichtbaarheid te vergroten, wie zijn we en waarom hebben we dat luchtruim nodig? Ook weten steeds meer leden onze stand te vinden, op vertoon van de ledenpas kan men een aardigheidje ophalen en staat de koffie altijd klaar. Ook volgend jaar zijn we weer te vinden op verschillende vliegevenementen!