Volop actie van 24 december t/m 8 januari bij het Nationaal Militair Museum (NMM). Bezoekers kunnen plaatsnemen in de cockpit van een aantal vlieg- en voertuigen in het museum, en zelf scheuren in een mini-tank. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan de militaire kerstviering in missiegebieden en kunnen bezoekers een kerstkaart schrijven aan een militair op missie.

Tijdens de kersvakantie gaan de deuren van een aantal vlieg- en voertuigen uit de collectie van het museum open voor publiek. Bezoekers kunnen onder andere een kijkje nemen in de cockpit van de Fouga Magister straaljager, de Bolköw helikopter en een Landrover verkenningsvoertuig.

In het NMM is daarnaast aandacht voor de militaire kerstviering in missiegebieden. Gedurende de hele kerstvakantie kunnen bezoekers een kaart met een persoonlijke boodschap/wens voor een militair op missie schrijven of inkleuren. Op het activiteitenterrein naast het museum kunnen bezoekers, jong én oud, meerijden op een rupsvoertuig, zelf rijden in een mini-tank, drone vliegen, of een radiografische tank besturen.

Het NMM is tijdens de kerstvakantie iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandag 26 december en maandag 2 januari, maar met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Over het NMM
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum is 11 december 2014 door Zijne Majesteit de Koning geopend en nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.


Bericht van Nationaal Militair Museum.