Oeps! We hebben een verkeerde link in de nieuwsbrief gezet, sorry...Lees over het WK Parachutespringen in Australië.

______________________________________________________________________

De uitluisteraanbeveling in een aantal gebieden mag geen verplichting worden! Dat is de uitkomst van de werkgroep Airspace Infringments waar ook de KNVvL aan tafel zit.

De uitluisteraanbeveling in een aantal gebieden mag geen verplichting worden!Dat is de uitkomst van de werkgroep Airspace Infringments waar ook de KNVvL aan tafel zit. Een uitluisterverplichting zou flinke consequenties hebben voor recreatief verkeer die niet actief kunnen uitluisteren. Dat willen we niet en dat gaat ook niet gebeuren.De KNVvL onderstreept echter wel het belang van uitluisteren als die mogelijkheid er is.

Voorkom luchtruimschendingenOp zomerse dagen is het extra druk in het luchtruim en dat merkt het Flight Information Centre (FIC) van LVNL ook. Het FIC geeft recreatief vliegverkeer informatie over verkeer in de omgeving om zo een veilige vlucht mogelijk te maken. Als er contact is tussen de piloot en het FIC kunnen luchtruimschendingen voorkomen worden en maken we samen het luchtruim veiliger. Zodra controllers van het FIC waarnemen dat een VFR (Visual Flight Rules) vliegtuig zonder toestemming gecontroleerd gebied in vliegt of in dreigt te vliegen, wordt ingegrepen als de vlieger de frequentie uitluistert. Hiermee wordt de kans op een voorval flink verkleind.