delDe tour met de Dragonfly is ten einde net als het NK slepen op Salland. Beide evenementen gingen door dankzij enorme inspanningen van de KNVvL om IL&T te overtuigen dat een Duitse Dragonfly echt in Nederland mag vliegen en ook meer dan 3 vluchten per dag mag maken.

Met name Ronald Overdijk en Ronald Termaat hebben zich hier hard voor gemaakt, maar ook leden van het hoofdbestuur van de KNVvL, de voorzitter gemotoriseerd van de KNVvL, Maya de Best en Annet Vieregge hebben hier erg veel tijd in gestoken. Het heeft toch nog een paar hele leuke sleepdagen opgeleverd op diverse locaties in Nederland.

Uitslag NK Slepen

Het NK slepen op Salland was een groot succes. Er waren 5 dagen voor ingepland, van 6 tot en met 10 juni. Hiervan konden 4 dagen worden benut als wedstrijddagen. Arne Tänzer is geëindigd op de eerste plaats, Mario Campanella als tweede en Gijs Wanders als derde. Bij de sportklasse zijn de winnaars: 1 Rens Peeters, 2 Henk Drent, 3 Ronald de Bats. Otto Philipse is uitgeroepen tot talent bij de sportklasse.

Er deden in totaal 24 piloten mee aan dit kampioenschap, waarvan 4 nieuwe wedstrijdpiloten. Meerdere haalden een persoonlijke overwinning door voor het eerst een waypoint te halen (Otto) of voor het eerst op goal te staan (Rens, Henk).

Allemaal gefeliciteerd en Aero Club Salland hartelijk dank voor jullie gastvrijheid!

De uitlsag van het NK Bergvliegen en het complete NK volgt spoedig.