De Tom Verschoorbokaal is na 10 jaar weer uitgereikt. De verdiende winnaar hiervan is Rick Verbunt. Hij ontving de bokaal uit handen van Henny Wiggers, voorzitter van de Sportcommissie Parachutespringen.

De bokaal wordt uitgereikt aan een jongere springer die grote resultaten heeft geboekt in de wedstrijdsport alsmede de opgedane kennis actief overdraagt.

Rick voldoet ruimschoots aan deze criteria. Begonnen als indoor skydiver maakte hij zijn eerste parachutesprongen in 2015 waarna het snel ging. Nederlands kampioen indoor Dynamic 2-way in 2015, 2016 en 2017. Daarbij NL kampioen VFS in 2017. Verder deelname aan de WK indoor Dynamic 2015 in Tsjechië en deelnemer aan het NL record head-down grootste formatie 23-way dit jaar. Verder gaat hij met zijn FS4 team "Out of the Blue" deelnemen aan de Worldcup indoor skydiving te Bahrein en de WK formatiespringen te Australië, allebei oktober dit jaar.

De Tom Verschoorbokaal wordt normaal gesproken uitgereikt tijdens de NKP. Ook nu was dat het geval na het NK 2018 te Teuge. Rick was daar net Nederlands kampioen geworden in FS4 met het team 'Out of the Blue'. Passender kan het dus niet.

Uitslagen NKPZie deze link voor alle uitslagen van het NKP deel 1. Deel 2 van het NKP voor de disciplines Wingsuit en Precisiespringen vindt plaats van 14 t/m 16 september, ook op Teuge.

Tijdens het NKP wordt gesprongen uit de coole Cessna Caravans van Nationaal Paracentrum Teuge met de toepasselijke registratiecodes PH-SWP, PH-JMP en PH-FST.

Foto uitreiking: Bryan MeijersFoto Caravans: Gerda Drop