Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober organiseert het Nationaal Militair Museum (NMM) het militaire hi-tech evenement ‘Science for Humanity’. Bezoekers worden dit weekend ondergedompeld in de wereld van (militaire) wetenschap & technologie en ontdekken de laatste hi-tech ontwikkelingen.

Of het nu een middeleeuws kanon is of een cyberaanval, degene die over de meest geavanceerde techniek beschikt, is altijd in het voordeel. Dat weten militairen heel goed. Voor hen is werken met techniek heel belangrijk, want hun leven hangt er letterlijk van af. Militaire techniek staat niet op zichzelf: veel innovaties vinden vroeger of later hun weg naar de samenleving. De huidige krijgsmacht is sterk technologiegedreven en gericht op de toekomst. Tijdens het Military Hitech-News Event ‘Science for Humanity’ presenteren de Nederlandse krijgsmachtonderdelen de Landmacht, de Marine, de Luchtmacht, de Marechaussee en techniekpartners de laatste ontwikkelingen. Te midden van de historische collectie van het museum komt de toekomst tot leven. Middels presentaties, tech-talks, demonstraties en door zelf te doen krijgen bezoekers een kijkje in de toekomst.

Over Science for Humanity

Science for Humanity is een evenement van het Nationaal Militair Museum en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Defensie, diverse onderwijsinstellingen en externe partners. Het evenement is zonder meerprijs toegankelijk voor bezoekers van het museum. Toegangstickets voor het museum zijn te koop aan de kassa of online via www.NMM.nl.

Op vrijdagmiddag 13 oktober kunnen belangstellenden in de aansprekende omgeving van Science for Humanity kennismaken met Defensie als werkgever, en ervaren hoe het is om te werken als burger, militair of werkstudent. Deze middag wordt georganiseerd door het NMM in samenwerking met de Defensie Materieel Organisatie en Defensity College. De nadruk ligt met name op het onder de aandacht brengen van vacatures voor burgermedewerkers en functies als werkstudent binnen Defensie.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.

Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl.