18 december wordt in het Nationaal Militair Museum (NMM) een Sperwer (drone), aan de vaste expositie toegevoegd. De drone van 300 kg. wordt aan het plafond opgehangen. Het NMM streeft ernaar een selectie van groot materieel dat door de Krijgsmacht is gebruikt te exposeren. De Sperwer levert hieraan een belangrijke bijdrage.

De Sperwer werd tot 2011 gebruikt door de Nederlandse strijdkrachten, o.a. in Uruzgan in Afghanistan. Het onbemande, radiobestuurde vliegtuigje (drone) werd gebruikt om van grote hoogte met ingebouwde camera’s video-opnames te maken van potentiële doelen of bedreigende situaties. De beelden werden doorgeseind naar een basisstation. De Sperwer weegt 300 kg, heeft een spanwijdte van 4 meter en had een kruissnelheid van 180 km per uur.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Bericht van NMM.