De KNVvL was met een mooie stand prominent aanwezig bij de Soesterberg Luchtvaartdagen (25 & 26 augustus). Dit tweedaagse evenement, georganiseerd door en op het terrein van het Nationaal Militair Museum, is in totaal door 13.000 mensen bezocht. De KNVvL was aanwezig met een stand vol informatie over al onze luchtsporten en daarbij was een heuse leeshoek ingericht met goede luchtvaartlectuur en veel beeldmateriaal. Met de gedachte ‘de jeugd heeft de toekomst’, zijn er maar liefst 700 gooivliegtuigjes uitgedeeld wat zorgde voor 700 blije kindergezichten.Ook de kleurplaten voor de kleurplatenactie vonden gretig aftrek, de eerste kunstwerken hebben we al binnen! De mooiste inzendingen worden uiteraard beloond met een leuke prijs.Groot succes
We hebben ook een flink aantal enthousiaste leden in onze stand begroet. Voor hen lag er op vertoon van de KNVvL-ledenpas een speciaal aardigheidje klaar. Voor iedere bezoeker waren en ballonnen, stickers, et cetera; het kon niet op. Uiteraard alles voorzien van ons mooie logo. Ook voor een kop koffie/thee, erwtensoep of warme chocolademelk konden de bezoekers bij de KNVvL terecht. Het was erg gezellig in en om onze stand en wij vonden het erg leuk om veel mensen te spreken en kennis te laten maken met de KNVvL. Voor ons was het evenement een groot succes!

De KNVvL, wat is dat?

Veel bezoekers wisten niet wat de KNVvL is en helaas merken we vaker dat men niet weet waar onze L voor staat. De Lelystad discussie maakte dit pijnlijk duidelijk; de recreatieve luchtvaart is te weinig zichtbaar in Nederland. Reden voor de KNVvL zich vaker te profileren op de verschillende grote luchtvaart- en/of sportevenementen. Vorig jaar is hier een start mee gemaakt tijdens het AH Sportfestijn (NOC*NSF) in Den Haag en Elsefly te Blokzijl, het luchtvaart evenement voor de recreatieve luchtvaart. Helaas zijn beide evenementen grotendeels verregend, maar ondanks dat is er ervaring opgedaan hoe zoiets nu aan te pakken.

Modelvliegsport en Zweefvliegen
Naast de KNVvL stand waren ook de Modelvliegclub De Vrije Vogels uit Soesterberg en de Amsterdamse Club voor Zweefvliegen (ACvZ) aanwezig. De eerste met een heuse modelvlieg simulator die gretig aftrek vond bij de jeugd. De ACvZ verlootte om de paar uur zweefvliegvluchten die meteen verzilverd konden worden. De thuisbasis van de ACvZ is immers Soesterberg en dit leverde mooie plaatjes op van sleepvluchten boven het terrein. Daarnaast stond er bij de ACvZ natuurlijk nog een zweefkist waarin men kon plaatsnemen voor de gebruikelijke fotosessies.

Toekomst
Voor de toekomst is de gedachte om te kijken of we bij dit soort evenementen alle luchtsporten samen kunnen presenteren met behulp van de regionale verenigingen. Te denken valt aan een deltavlieg- en zweefvliegsimulator, een inloopballon, static shows, noem maar op. De aanwezige clubs vonden dit in elk geval een goed idee. Wordt vervolgd....