Voor donderdag 20 en vrijdag 21 september heeft LVNL aan Skydive Hilversum bij wijze van proef een exithoogte toegekend van 9000 voet in plaats van de gebruikelijke 6000 voet.Dit is tot stand gekomen dankzij KNVvL-overleg met de Luchtverkeerscommissie (LVC) - Strategisch Forum. Hierbij kunnen aanvragen voor luchtsport evenementen worden ingediend en besproken. Hiertoe is een proces ingericht wat steeds beter begint te lopen, waarbij overigens altijd een belangenafweging door het Ministerie wordt gemaakt.

TandemspringenMet een exithoogte van 9000 voet kan er bij Skydive Hilversum weer tandem worden gesprongen. Hiermee kunnen dan inkomsten worden gegenereerd die hard nodig zijn voor het voortbestaan van de club.

Jan Moraal, PR-man van Skydive Hilversum: "op donderdag is er 5 keer van 9000 voet gesprongen waardoor 6 tandempassagiers de sprong van hun leven maakten boven Hilversum. Daarnaast genoten de reguliere springers natuurlijk ook extra lang van de vrije val. Wat ons betreft krijgen we dus vaker toestemming voor deze exithoogte. Of nóg hoger, want voor springers geldt: hoe hoger, hoe beter!"