Velen van ons vliegen tijdens een vakantie in het buitenland en de meesten van ons sluiten een reisverzekering af. We raden je aan om in de polisvoorwaarden na te gaan of schermvliegen ook wordt gedekt.

Dat is soms even zoeken, want vaak worden diverse sporten onder de noemer 'risicosporten' uitgesloten. Het loont ook de moeite om in de polisvoorwaarden van je ziektekostenverzekering na te gaan welke kosten worden vergoed en in welke landen.

Normale behandelkosten worden meestal vergoed binnen Europa, maar een reisverzekering biedt bijvoorbeeld ook dekking tegen de kosten van een reddingsoperatie (van de bergwand halen met een helicopter) en (vervroegde) terugkeer naar Nederland.

En als je de polisvoorwaarden toch aan het doorspitten bent, kijk dan meteen even of deelnemen aan wedstrijden wordt gedekt en voor hoeveel euro's je materiaal is verzekerd. Van dat laatste zou je weleens kunnen schrikken. De meeste reisverzekeringen kennen een lage vergoeding en een beetje uitrusting kost algauw €4.000,- (scherm, harnas, reserve, helm, radio, vario). Een aparte verzekering voor je sportmateriaal die ook dekking biedt bij schade door het (wedstrijd)vliegen kan daarom de moeite waard zijn.