Drones zijn op een zeer rap tempo in opkomst. Iedereen leert heel snel wat een drone is en wat een drone allemaal kan. Het meest bijzondere is dat de drone community erg rap groeit en dat zonder dure campagnes.

Er zijn regels in opkomst over wat wel en niet mag wat betreft het vliegen met drones, daarnaast wordt het steeds duidelijker wat er gebeurd als deze regels niet nageleefd worden. Wij zijn van mening dat er nog een ander aspect is naast de wettelijke regels.

"Als eigenaar van een drone heb ik met veel plezier met mijn drone gevlogen. Helaas tot het moment dat mijn drone door een sterke windvlaag mee werd genomen. - Marc Went".

Het verliezen van mijn drone was voor mij de reden om “Registreer je Drone” op te zetten, want hoe zoek je een verloren drone? Als een auto gestolen wordt, zal er een zoekactie plaatsvinden waarbij er met name wordt gekeken naar het kenteken. Stel dat een drone wordt meegenomen door de wind, wordt gestolen, of ergens wordt vergeten, dan zou een registratie nummer (vergelijkbaar met een kenteken) uitkomst kunnen bieden. Door een drone een Registratie Nummer mee te geven wordt het drone eigenaren makkelijk gemaakt om hun vermiste drone terug te vinden via bijvoorbeeld Social Media, Online Community's en onze website.

Het doel van "Registreer je Drone" is het registreren van drones op vrijwillige basis, waardoor drones makkelijker kunnen worden herleid naar hun eigenaar bij verlies. Via de website kan een formulier worden ingevuld met gegevens die van belang zijn voor het koppelen van de drone en de desbetreffende eigenaar. De gegevens worden verzameld in een goed beveiligde database en er wordt een uniek registratie nummer gegenereerd. Het registratie nummer wordt op een label gedrukt en per post toegestuurd samen met informatie over de huidige wetgeving rondom drones en tips & tricks voor het vliegen met drones.

Als jullie meer willen weten kunnen jullie terecht op onze website of op Facebook.

Bericht van Registreerjedrone.nl.