Eind februari startte Champs on Stage Rotterdam een maatschappelijk project in samenwerking met het Ministerie van Defensie, de KNVvL en Randstad Techniek om Rotterdamse vmbo-leerlingen warm te maken voor technische beroepen

In totaal 330 tweedejaars leerlingen afkomstig van het Zuiderpark College, het Avicenna College en RVC de Hef uit Rotterdam-Zuid hebben de afgelopen zes weken ieder een modelzweefvliegtuig gebouwd. Zij werden tijdens deze lesuren in de klas ondersteunt door VEVA leerlingen.

Woensdag 19 april was de finaledag bij het Nationaal Militair museum. Hier hebben alle 330 leerlingen de kans gehad om hun vliegtuig te laten vliegen. Gemeten werd wie het langst in de lucht zweefde. Ook kregen zij informatie over Defensie, de verschillende beroepen en de VEVA opleidingen. Mede door het mooie weer alleen maar enthousiaste leerlingen, docenten en medewerkers.

Het ministerie van Defensie, de KNVvL en Champs on Stage zijn initiatiefnemers van het project. Doel is scholen en leerlingen te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes voor hun studie. Bewuste studiekeuzes voor kansrijke banen verhogen de kansen op werk. In Rotterdam-Zuid liggen de grootste kansen op de arbeidsmarkt onder andere in de techniek. Door leerlingen in het vmbo nu al te interesseren en te stimuleren voor techniek, kunnen zij gericht een vervolg mbo-opleiding in de techniek gaan volgen.

Lees meer over Champs on Stage.