Professionals onderscheiden zich van niet-professionals door het vormen van een onafhankelijk oordeel in hun werk. Omdat hun taak steeds complexer wordt, doen zij dat steeds vaker in teams. Denk daarbij bijvoorbeeld aan operatieteams, onderzoeksteams en cockpitcrews.

Het werken in teams biedt veel voordelen, maar kan ook tot verschil van inzicht leiden en mogelijk ook tot conflicten. Het goede nieuws is dat deze conflicten niet per se negatief hoeven te zijn, maar kunnen bijdragen aan de prestatie, mits ze niet uit de hand lopen.

Op 29 november 2016 organiseert de HUFAG een themamiddag over Professionals en de ‘sweet
spot of conflict’. We proberen een antwoord te geven op de vraag wat een professioneel conflict
is, waarom het ontstaat en hoe je dit constructief kunt inzetten.

De middag zal worden verzorgd door dr. Eva van der Fluit. In haar promotieonderzoek heeft zij onderzocht hoe KLM-vliegers conflicten gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Eva heeft lange ervaring als managementconsultant en het begeleiden van verandertrajecten in professionele organisaties.

Het programma

14:30 Ontvangst
15:00 Welkom
15:10 Introductie van het onderwerp
15:40 Plenaire interactieve sessie
17:00 Afsluiting en borrel

De locatie

Luchtverkeersleiding Nederland, Stationsplein Zuidwest 1001, 1117 CV Schiphol-Oost

De themamiddag wordt u gratis aangeboden en is bedoeld voor professionals in de luchtvaart met affiniteit voor Human Factors.

Aanmelden kan via deze link of via de HUFAG-site (hufag.nl)

Na aanmelding ontvangt u uiterlijk één week voorafgaand aan de themamiddag de
routebeschrijving en aanvullende informatie over de bijeenkomst.

Human Factors in Aviation Group

De Human Factors in Aviation Group (HUFAG) vormt hét platform in Nederland voor de uitwisseling van kennis over het onderwerp Human Factors voor Nederlandse luchtvaartorganisaties. De HUFAG organiseert vrij toegankelijke themamiddagen over actuele, interessante en relevante onderwerpen voor medewerkers van Nederlandse luchtvaartorganisaties.


Bericht van HUFAG.