De prijsuitreiking Euroglide 2018 vond in een gezellige ambiance plaats op zaterdag 27 oktober 2018 bij de VEZC te Venlo. Het heeft even geduurd, maar eindelijk kon de organisatie van de Euroglide een prijsuitreikingsavond organiseren. Het controleren van alle ingezonden wedstrijdbescheiden was –zoals te verwachten- een gigantische klus. Het is uiteindelijk weer gelukt een juiste standenlijst op www.euroglide.nl te publiceren.

Alle deelnemers werden voor de prijsuitreikingsavond uitgenodigd en ongeveer eenderde deel gaf hieraan gehoor (zelfs het team uit Slovenië, dat er 1.500 kilometers enkele reis voor over had!). De gasten werden in een gezellig ingerichte zaal van de VEZC ontvangen met uiteraard de bedoeling elkaar weer te ontmoeten en de sterke verhalen uit te wisselen. Het kreeg daardoor meer het karakter van een reünie. Dit alles werd omlijst met een fraaie foto diavoorstelling, een glaasje geestrijk vocht en een perfect verzorgd warm en koud buffet. Als hoogtepunt van de avond natuurlijk de prijsuitreiking, vakkundig geleid door de euroglide-voorzitter Han Teunissen.

Han memoreerde nog eens de perfecte eersgesteldheden, die we deze zomer tijdens de wedstrijd mochten ervaren. Geen wonder, dat al na vijf dagen de eerste teams finishten. De wedstrijdorganisatie werd overladen met veel lovende woorden. Natuurlijk jammer, dat enkele teams de wedstrijd moesten staken vanwege technische mankementen en andere ongemakken.

Voordat Han overging tot de officiële prijsuitreiking werd eerst het team van “NU” uit Malden in het zonnetje gezet. Dit team kon om persoonlijke redenen niet eerder met de wedstrijd starten dan op vrijdag 6 juli in plaats van maandag 2 juli. Toch wist dit team de wedstrijd uit te vliegen en niet als laatste te eindigen! Dick Teuling werd daarom naar voren geroepen en kon uit handen van Han de sportiviteitsprijs in ontvangst nemen.

Hieronder vindt u een overzicht van de prijswinnende teams en wel de nummers 1, 2 en 3:

Op de eerste foto ziet u de heer Luka Znidarsic uit Slovenië (high-turbo), die de moeite nam om maar liefst 1500km naar Venlo af te reizen om de prijs in ontvangst te nemen uit handen van Han Teunissen (links op de foto).Op de tweede foto ziet u het team van de low-turbo gliderklasse, Reitze van der Linden (midden) en Bas Krebbers (rechts).

- Dit is een bijdrage van Maarten Robben, PR-man van Euroglide 2018 -