Sinds 2012 het grootste onafhankelijke luchtvaartcongres in Nederland waar iedereen, van jong tot oud, man, vrouw, van eenmotorig tot beroepsvlieger, van ultra light tot zweefvlieger, van schermvlieger, parachutist, handflight piloot, tot drone operator welkom is om de passie voor het vliegen te delen.

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart strijkt het Passie voor Vliegen circus neer in de grote Jet Hangaar en bijgebouwen van AIS Airlines aan de Flamengoweg 20 te Lelystad Airport. De deuren zijn open van 09:00 - 18:30.

Op vrijdagavond 18 maart vindt er, als onderdeel van het congres, een speciale Handflight fondsenwerving avond plaats in DeVoort Hangaar om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor Handflight Projecten in Nederland en België. Daarom ook op de eerste congresdag een lezing door Chris van der Zee, Handflight Ultra light Vlieger van Vliegveld Middenmeer. Verder interessante presentaties over GA door o.a. dagvoorzitter Victor Laban (Piloot en Hoogleraar Hogeschool van Amsterdam, Aviation Studies) Paul Bruikman (FI & Drones Operator) & Ronald Termaat (Directeur KNVvL). Uiteraard staan er twee dagen lang tal van interessante stands op de beurs en zijn er vliegtuigmerken uit geheel Europa vertegenwoordigd op de static show!

Op de tweede dag zullen Robin Smit & Nick Hanenburg, leden Junior Kernploeg zweefvliegen Nederland, over hun ervaring vertellen tijdens het WK Juniors 2015 in Narromine en Hans Swellenberger over zijn tijd als Bush Pilot bij Luchtvaart Zonder Grenzen. Voor en tegenstanders van Drones kunnen hun hart luchten of ophalen tijdens een interactieve lezing door Rik Bijl van de afdeling Drones KNVvL. Uiteraard ook zaterdag een groot aantal interessante GA presentaties door o.a. Mark Rademakers (AOPA) en een weerpresentatie door dagvoorzitter en TV presentator Reinier van der Berg. Aan het eind van iedere congresdag kan er door iedereen gezellig worden geborreld in de Pilots Bar bij AIS Airlines.

Digitale inschrijving opent op 16 februari 16:00, is gratis voor personen tot 25 jaar en biedt korting aan leden van luchtvaartorganisaties. (Het sprekersprogramma kan in de aanloop naar het congres eventueel nog kleine wijzigingen ondergaan.)

Zie ook www.passievoorvliegen.nl.

Een bericht van Flight Deck Business Club.