Naar nu bekend is geworden is op 22 september 2017 in Bilthoven Steve Netto, oud-voorzitter van de KNVvL na een ziekbed overleden. Steve Netto was van 1994 tot 1999 voorzitter van de KNVvL. Na deze periode schreef Netto een boek geschreven met spannende belevenissen van jachtvliegers tijdens de Koude Oorlog en was hij regelmatig te zien op de televisie als commentator over conflictsituaties in de wereld.

Steve had een lange vliegcarrière bij de KLu, vloog onder andere op de NF-5 en de F-16 en was commodore b.d.

Steve Netto was iemand die geïnteresseerd was in spectaculaire en avontuurlijke gebeurtenissen. In de periode dat hij voorzitter van de KNVvL was, had Wim Velthuizen de portefeuille sportzaken in het hoofdbestuur. Toen Wim Velthuizen vertelde dat hij van plan was april 1995 te gaan parachutespringen op de geografische Noordpool was hij een en al oor.

Hij wilde wel mee, want hij had al eens parachute gesprongen. Dat was een ‘bail-out’ uit een jachtvliegtuig, dus wel iets anders dan het moderne sportparachutespringen. Besloten werd dat Wim Velthuizen hem op zou leiden en leren met een square parachute te springen. Geen vrije val, maar met automatische opening (static-line) van de parachute.

Bij zijn eerste sprong op vliegveld Hilversum deed Steve niet wat hem opgedragen was. Wim Velthuizen, die reservekapitein was, moest de oud-generaal corrigeren. Steve Netto accepteerde dat en bij zijn tweede sprong deed hij wat hem geleerd was. Na nog een paar sprongen kreeg Wim Velthuizen er vertrouwen in en besloot hem mee te nemen. In Moskou maakten ze nog een oefensprong uit een Mi-8 helikopter. Daar zou hij ook boven de Pool uit gaan springen. Zij gingen niet met anderen in de groep naar grote hoogte, maar met de grondploeg die deze op zou opwachten. Na de landing van de hoofdgroep, die uit een Ilyushin-76 sprong, maakte Steve uit de Mi-8 zijn poolsprong; static-line en gedropt door Wim Velthuizen. Ze konden terugkijken op een geslaagde missie.

Steve Netto is 80 jaar geworden. De crematie vond plaats in besloten kring.