Op dinsdag 4 februari hadden we Open Huis op het vernieuwde verenigingsbureau van de KNVvL. De entree was versierd met twee metershoge beachflags en een heuse ballonmand met branders. Niet te missen dus. De gasten werden beneden hartelijk ontvangen en door onze eigen verkeersleiding vakkundig doorgestuurd naar Flight Level 2, ofwel de tweede verdieping van het pand. Daar wachtte een warm welkom aan boord van de KNVvL.

Andere tijden

Onder het genot van een hapje en een drankje nam directeur Ronald Termaat de aanwezigen mee op een korte tijdreis. Deze reis begon op het Anna Paulownaplein in Den Haag, de eerste stek van de KNVvL. Daarna het Jozef Israëlsplein, een monumentaal Haags pand met een sjieke directeursauto voor de deur. Dat deze tijden veranderd zijn is duidelijk, aldus Termaat.

Het KNVvL pand aan het Jozef Israëlsplein in Den Haag. De sjieke Jaguar was de bedrijfsauto van de directeur.
Het KNVvL pand aan het Jozef Israëlsplein in Den Haag. De sjieke Jaguar was de bedrijfsauto van de directeur.

Teamwork

Vervolgens bracht hij de boodschap over dat je, om goed te functioneren, juist een club met diverse meningen en kwaliteiten bij elkaar moet brengen. Het bij elkaar zoeken van uitsluitend gelijkgestemden brengt je niet vooruit. Dit was een mooie inleiding voor het introduceren van het KNVvL-personeel. Een divers team dat elkaar aanvult en aan laat vullen. Met het hele team is de nieuwe indeling en toekomstgerichte inrichting bedacht. De vier modern ingerichte zalen bieden ruimte voor opleidingen, examens en vergaderingen. De fraaie centrale pantry met bars en een professioneel koffie-apparaat maakt het geheel compleet. De KNVvL-afdelingen en -commissies kunnen de ruimtes kosteloos gebruiken. Het geld dat op deze manier bespaard wordt aan externe vergaderkosten kan dan geheel ten goede komen aan de luchtsport.

Metamorfose

Voorzitter Ronald Schnitker sprak in zijn speech vervolgens zijn bewondering uit over het feit dat tijdens de verbouwing het werk op het verenigingsbureau gewoon doorging. Dit terwijl het personeel tussen hoog opgestapelde verhuisdozen zat. 'Door de metamorfose komt de multifunctionele functie van het verenigingsbureau veel beter tot zijn recht', aldus Schnitker.

Daarna volgde de uitreiking van een presentje aan de aanwezige afdelingsvoorzitters. Dit als dank voor de tomeloze inzet van de afdelingsbesturen en vrijwilligers voor en namens de KNVvL.

Onderscheiding

Het officiële hoogtepunt volgde toen Fred Abbink werd onderscheiden met de hoogst mogelijke KNVvL-medaille. Ronald Schnitker speldde de medaille in goud op en overhandigde de bijbehorende handgeschreven oorkonde. Mevrouw Abbink nam een fraai boeket in ontvangst. Meer over deze onderscheiding in dit artikel.
Over het Open Huis sprak de heer Abbink nadien zijn lof uit tegenover KNVvL-directeur Ronald Termaat: 'Ik wil je complimenteren met de professionele presentatie van de vernieuwde KNVvL behuizing en van de medewerkers. De KNVvL heeft hiermee een modern en professioneel gezicht gekregen.'

Rondleiding

Na een groepsfoto konden de gasten een rondleiding krijgen onder begeleiding van de personeelsleden van de KNVvL. Trots leidden zij de gasten rond, ook door de ruim opgezette kantoorruimte. Bij iedere werkplek werd aangegeven welke werkzaamheden daar worden verricht en door wie. De rondleidingen zorgden voor een gezellige dynamiek tussen de 80 aanwezigen. Onder de gasten bevonden zich veel (oud) KNVvL-vrijwilligers van bijna alle afdelingen. Er waren onder andere ook vertegenwoordigers van AOPA, van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ook -al dan niet in vol ornaat- heren van Defensie.

Het was een geslaagd en gezellig openingsfeest!

Unicum: vier (oud)KNVvL-voorzitters op een rij. vlnr Cor van den Burg, Chris Borra, Ronald Schnitker en Frits Brink
Unicum: vier (oud)KNVvL-voorzitters op een rij. vlnr Cor van den Burg, Chris Borra, Ronald Schnitker en Frits Brink