Voor deze ranking ging de crew van het KNVvL NK Dronerace op zaterdag 28 juli naar de Veendammer Luchtvaartclub. Een geweldige club welke wij dan ook nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid en de uitnodiging terug te komen accepteren.

Op vrijdagavond zijn de voorbereidingen begonnen, samen met vele enthousiaste leden van de modelvliegclub.

Na tijden van extreme hitte zou net die zaterdag het weer omslaan en was de kans groot op onweer. De meteo bronnen werden door de organisatie op de voet gevolgd tijdens de voortgang van de race.....alles om in te kunnen grijpen indien nodig. Maar de race groeide uit tot een volwaardige race en de buien trokken aan twee kanten het veld in Veendam voorbij.

Wellicht hadden we het geluk te danken aan een 10 euro cent muntje wat in de vroege morgen werd gevonden en welke aan het einde van de dag werd uitgeroepen tot het geluksdubbeltje!

De finale

Na het vliegen van 8 rondes was het aan de top 12 piloten in de finale te strijden voor een podiumplaats. Maar het was toch weer Dennis Mennema, de 17 jarige piloot uit Friesland, die de eerste plaats op het podium voor zich weet te winnen. Mennema bleef rustig tijdens de wedstrijd en behield zijn concentratie.

“Zo is hij, het is een rustige jongen", verteld zijn oma die live meekijkt op een scherm en wederom haar kleinzoon als eerste ziet eindigen. Op het podium mag ze haar kleinzoon de beker overhandigen.

Als tweede ëindigde Andrzej Krasny aka Sir Crashalot en derde werd Vince Irie aka Jedeye.

Topper

De reacties uit het publiek en van mede-racers geven aan dat Mennema, team Quadcoptersenzo, gezien wordt als een absolute topper! Een piloot die het, zo ook volgens onze mening, wel eens ver kan schoppen.

Een primeur was er ook tijdens ranking 4 in Veendam, The Drone Race Federation werd gepresenteerd.

De volgende ranking van het NK Dronerace is op 25 augustus bij de Deventer Luchtvaartclub.