Niels Meerdink (Nelis FPV) uit Deventer heeft de zesde ranking gewonnen van het NK Drone Race 2018 in Emmeloord. Tijdens deze ranking heeft Niels moeten knokken om de andere piloten voor te blijven, maar al tijdens de voorrondes liet hij zien dat hij de track goed beheerste.Toen eenmaal in de finale ook nog eens de grote favoriet Dennis Mennema (die de meeste rankings op zijn naam heeft staan) door een crash zijn rondes niet kon afmaken, was voor Niels de weg vrij. Natuurlijk bleef het spannend, maar Niels liet zich niet afleiden en bleef de andere piloten voor. Ook de uit Duitsland afkomstige gastpiloten konden hem niet bijhouden en eindigden op de tweede en derde plaats.

Ranking 6


Voor de zesde rankingwedstrijd was het NK Dronerace te gast bij de Luchtvaartclub Emmeloord. Het terrein van de vliegvereniging in Emmeloord werd hiervoor omgetoverd tot een heuse dronerace-arena. De beste droneracers van Nederland zich hadden verzameld om te strijden voor punten voor het 2018-klassement.

Voor de modelvliegclub was dit de eerste keer dat zij het NK Dronerace mocht verwelkomen op het prachtige vliegveld.

Met een groot aantal gastpiloten afkomstig uit Nederland en Duitsland beloofde dit een ranking te worden welke in het teken stond van sportiviteit en samen genieten van de sport droneracen. Dat deze sport steeds meer wint aan populariteit was ook terug te zien aan het aantal bezoekers. Ruim 250 bezoekers hebben kennis gemaakt met deze sport en waren onder de indruk van de ‘skills’ van onze piloten. Zo weet de organisatie van de KNVvL steeds weer de sport verder te promoten en kan het niet anders dan dat dit de sport van de toekomst zal worden.

Complimenten


De modelvliegclub Emmeloord kijkt samen met de organisatie terug op een zeer geslaagde dag, waar ook het weer zich van zijn beste kant liet zien. De modelvliegclub had alles prima geregeld en zowel bezoekers als piloten kwamen niets te kort, zij verdienen dan ook de complimenten!

Het is nu afwachten of ook zij na het organiseren van deze dronerace nieuwe leden mogen verwelkomen welke interesse hebben in deze tak van luchtvaartsport.

Zij zouden hiermee de volgende modelvliegclub zijn welke nieuwe enthousiaste leden mag verwelkomen!