Heb jij interesse in de lucht- of ruimtevaart? Een super hobby of wellicht een toekomstige baan?

Wil je parachute springen, zweefvliegen, schermvliegen, drone vliegen, gemotoriseerd vliegen, ballonvaren, deltavliegen, aerobatics vliegen, modelvliegen of zie je jezelf werken als vliegtuig mechanicus,verkeersleider, gevechtsleider, meteoroloog, commercieel piloot, militair piloot, ruimtevaart technicus of astronaut? Of het nu bij defensie, burger luchtvaart, luchtvaartbedrijven, vliegclubs, hobbyclubs, EASA of een opleiding is, wij bieden je de mogelijkheid om kennis te maken en bieden je een unieke ingang.

Word Air Cadet en je krijgt toegang tot unieke excursies en evenementen en kortingen die je toekomst kunnen bepalen. Als Air Cadet heb je een streepje voor en gaan deuren open die normaal gesloten blijven.

Ligt jouw toekomst in de lucht- of ruimtevaart?

Lucht- en ruimtevaart spreekt van jong tot oud tot de verbeelding, maar wat kun je nu allemaal in de lucht- en ruimtevaart? Lucht- en Ruimtevaart speelt een belangrijke rol in Nederland en is belangrijk voor de Nederlandse economie.

De Koninklijke Luchtmacht, de grote luchtvaartmaatschappijen, de European Space Agency en onze eigen astronauten kent iedereen. Daarnaast zijn er talloze bedrijven betrokken bij de lucht- en ruimtevaart, vele tienduizenden mensen zijn werkzaam in deze dynamische industrie. Een energieke omgeving, altijd in beweging en waar maar weinig mensen een baan van 8 tot 5 hebben.

NLAC lidmaatschap

Voor een jaarlijkse bijdrage kun jij je inschrijven als deelnemer van de NLAC, dit biedt je een unieke gelegenheid om deel te nemen aan het NLAC excursie en evenementen programma.

De NLAC zet zich in voor jongeren die willen weten of- en waar hun toekomst in deze energieke wereld ligt. Er worden exclusieve bedrijfsbezoeken georganiseerd, waardoor een beeld ontstaat welke banen er in de lucht- en ruimtevaart zijn. Je kunt ook deelnemen aan een vliegweek of vliegdag. Wil je misschien eens kennismaken met zweefvliegen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bij de georganiseerde lucht- en ruimtevaart-evenementen zorgt de NLAC ervoor dat je 'op de eerste rij' zit.

Deelname aan het excursie en evenementen programma van de NLAC helpt je om een beeld te vormen over jouw eventuele toekomst in de lucht- of ruimtevaartwereld. Er zijn studies op vele niveaus. Wil je je verder hierin verdiepen dan is er de stichting Netherlands Air Cadets die deuren voor je opent, die normaal gesloten blijven.

Officiële lancering

Op 30 maart is in de Luchtmachttoren in Breda onder het toeziend oog van Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Alexander Schnitger en Chef Kabinet kolonel Marco Kathmann de Stichting Netherlands Air Cadets officieel van start gegaan met de lancering van de website nlac.nl en de presentatie van het bestuur en de Adviesraad.

Sander Schnitger gaf hierbij nogmaals het belang aan van deze nieuwe stichting:

"Toen ik aantrad als C-LSK maakte ik de balans op; waar zitten mijn uitdagingen. Eén daarvan was de instroom van jonge mensen. Met alle categorieën was wel wat. Ik merkte dat van alles was en werd geregeld om ze binnen te halen...... behalve die doelgroep van tevoren enthousiasmeren. Toen kwam het plan air cadets ook op mijn bureau voorbij. Een goed plan, maar daar zaten initieel nog wat haken en ogen aan. Het duurde even voordat het echt van de grond kwam, maar ook hierbij is het zo; zonder wrijving, geen warmte. En nú is het er.”

De KNVvL, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Nederlandse Vereniging Onze Luchtmacht (KNVOL) zijn de initiatiefnemers van de NLAC.

Lees ook Verloting Blackshape 'Dare Devil' vlucht.

Fotograaf John van Benten.