Op 19 september 2020 staat de tweede KNVvL Dag van de Luchtsport op het programma. Zoals een van de voorbereiders zei: “Voor iedereen die zich verheft boven grasspriethoogte”. We zijn nu bezig met het vormen van een centrale projectgroep. Wil je meedoen in de centrale projectgroep? Meld je dan aan. De doelstelling van de dag is: "Zichtbaarheid vergroten van de luchtsporten als toegankelijke, aantrekkelijke en milieubewuste activiteit". Per locatie zijn er ook aanvullende doelstellingen mogelijk, zoals ledenwerving of een goede relatie met de buren krijgen.

Eerste Dag van de Luchtsport

De eerste Dag van de Luchtsport vierden we op 19 locaties in september 2018. Die dag kwam tot stand in de afdeling Zweefvliegen, maar ook andere luchtsporten namen deel op de diverse zweeflocaties. Zo waren er o.a. modelvliegers, deltavliegers en ballonvaarders actief. #ShareTheThrill was te zien in traditionele media én op social media, onder andere op Luchtsporters.nl. Het doel van de Dag was vooral bekendheid en goodwill kweken. Laten zien hoe ontzettend gaaf de luchtsporten zijn, aan het algemene publiek maar ook aan belangrijke partners en instanties: onze terreineigenaren, buren, overheden, opleidingen in de luchtvaart. In totaal ontvingen wij ongeveer 10.000 bezoekers. Het succes was vooral mogelijk omdat ‘op locatie’ zelf werd uitgedacht hoe het zou kunnen; gesteund en aangemoedigd door een centrale projectgroep.

Centrale projectgroep zoekt aanpakkers

Voor de projectgroep zoeken wij enthousiaste en deskundige aanpakkers. Vanuit de groep gaan we uit zoveel mogelijk luchtsporten afdelingen, clubs, vliegscholen en alle luchtsporters uitnodigen, enthousiasmeren en ondersteunen. Dit doet de projectgroep om het voor elkaar te krijgen om op zoveel mogelijk geschikte locaties activiteiten te organiseren waar meerdere luchtsporten te zien en beleven zijn. Ook is de groep het aanspreekpunt voor vragen over wat kán en wat mág, regeltechnische hobbels, tips en het geven van praktische oplossingen. We hopen op zo’n 20 locaties met activiteiten, waarvan één ‘VIP-locatie’ met zoveel mogelijk luchtsporten actief én de gelegenheid om ‘landelijke VIP’s’ te ontvangen, én de landelijke media. En vooral: We maken er een feestje van, ook voor onze eigen deelnemers. De ervaring leert dat het leuk is om iets samen met andere luchtsporten te organiseren. Lijkt het jou ook leuk? Meld je dan aan voor de projectgroep. Doe je mee? Wil je in je eigen afdeling/club/school initiatief pakken of een bijdrage leveren, laat dat dan ook weten!