Wie zijn de mensen van het verenigingsbureau van de KNVvL? Elke maand laten we een collega aan het woord. Wie zijn zij, wat doen ze en waarom kiezen zij voor de KNVvL. Deze keer is het woord aan Hester van Bork. Zij werkt sinds maart 2020 als communicatiemedewerker bij de KNVvL. Onze collega Charlotte Koren was de vorige keer aan het woord. Zij vraagt zich af hoe je het werk bij de KNVvL ervaart, omdat je net een week voor de Corona thuiswerk situatie bij ons bent begonnen en je collega’s voornamelijk digitaal kent.

Ik ben hier inderdaad in een hele vreemde tijd begonnen. Mijn eerste werkweek was gelukkig nog normaal, maar in de tweede week kregen we de eerste maatregelen te horen. We moesten thuis gaan werken. Ik ben heel blij dat ik in ieder geval nog bijna twee weken met alle collega’s op kantoor heb kunnen werken, zodat ik iedereen toch face-to-face heb leren kennen.

Welke ontwikkeling van de KNVvL heeft de meeste indruk op je gemaakt?

Ik werk natuurlijk nog maar kort bij de KNVvL, maar wat heel veel indruk op me heeft gemaakt is hoe we direct na het horen van de eerste maatregelen op 12 maart aan de slag zijn gegaan. We leken wel het coronahoofdkwartier. Iedereen had een telefoon aan zijn oor en was tegelijkertijd aan het typen. We stonden meteen paraat om aan de clubs en leden door te geven wat voor ons de stand van zaken was. Het had een heel hectisch moment kunnen worden, maar het liep als een geoliede machine. Als ik er op terugkijk, was dat echt een heel bijzondere ervaring, zeker zo kort nadat ik hier ben begonnen.

Wat doe je bij de KNVvL? Hoe ziet een werkweek eruit?

Als communicatiemedewerker zorg ik ervoor dat onze leden op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond onze sporten. Nu bestaat dat nieuws natuurlijk grotendeels uit berichten over het coronavirus en hieraan gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld over de hervattingsprotocollen of over nieuwe NOTAMs. Ik houd niet alleen de website knvvl.nl bij, maar ook luchtsporters.nl. Ik ben altijd op zoek naar mooie beelden en verhalen over onze luchtsporten, zodat we ook nieuwe leden kunnen werven. De oproepen voor beeldmateriaal komen dus ook altijd bij mij vandaan. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud van onze social media kanalen en verstuur ik elke twee weken de algemene KNVvL nieuwsbrief.

Ik maak ook deel uit van de centrale commissie Marketing & Communicatie en ondersteun de verschillende afdelingen op communicatiegebied. Zo maken zij bijvoorbeeld hun eigen nieuwsbrieven en deze verstuur ik vervolgens. Ook kunnen ze onder meer met vragen over het bijhouden van de website bij me terecht. De meeste vragen kan ik zelf beantwoorden, maar soms moet ik bij anderen op zoek naar een antwoord. Ik help graag en probeer zo snel mogelijk te komen met een oplossing.

Wat vind je interessant aan je werk?

Ik ben zelf geen luchtsporter, dus ik was tot voor kort nog helemaal niet bekend met deze wereld. Ik leer hier ontzettend veel interessante dingen over de verschillende sporten en afdelingen, maar ook over algemene zaken als het luchtruim, regelgeving en veiligheid. Alleen al dat er zoveel verschillende afdelingen zijn maakt dat mijn werk interessant. Ik heb met heel veel verschillende mensen te maken. Daarbij gebeurt hier op kantoor (normaal gesproken) ook heel veel. We nemen examens af, er worden hier opleidingen gegeven, er is altijd wat te doen. Op het moment gebeurt dit natuurlijk niet, maar we zijn wel hard op zoek naar mogelijkheden om bepaalde zaken toch weer door te laten gaan.

Waarom werk je bij de KNVvL?

Wat mij heel erg aansprak aan de KNVvL is dat je met heel veel verschillende partijen te maken hebt en dus ook met zijn allen moet samenwerken. Daarnaast zijn er natuurlijk de verschillende afdelingen waar veel vrijwilligers in hun vrije tijd heel druk zijn met hun luchtsport. Ik heb zelf als vrijwilliger een aantal jaar een popfestival opgezet en weet hoe leuk het kan zijn naast je werk een toch wel heel serieuze hobby te hebben. Ik wilde graag aan de andere kant staan om de vrijwilligers te ondersteunen.

Waar verbaas jij je wel eens over?

Ik heb me vooral erg verbaasd over hoe gesmeerd ons coronahoofdkwartier liep, zoals ik al zei, echt een geoliede machine! Verder is de structuur van een vereniging heel bijzonder, zeker met zoveel verschillende afdelingen. Er zijn veel verschillende lagen en ik hoor zoveel verschillende namen en commissies langskomen.

Wat maakt je werkdag goed?

Wat ik altijd met heel erg veel genoegen doe is de nieuwsbrief verzenden. Deze wordt naar meer dan 20.000 e-mailadressen gestuurd en het is toch elke keer een beetje spannend om op de knop te drukken, maar dat geeft natuurlijk ook extra voldoening.

Als je kan vliegen, waar zou je dan heen vliegen?

Als ik gewoon mijn vleugels uit zou kunnen slaan en vertrekken? Dan zou ik overal naartoe vliegen, ik denk niet dat ik nog zou lopen.

Wat is het belangrijkste van alle spullen op je bureau?

Ik doe (bijna) al mijn werk op mijn PC, maar zonder internetverbinding zou ik nergens zijn. Daarnaast verzamel ik in de loop van de dag altijd allemaal papiertjes met aantekeningen om me heen.

Welke collega zou jij de volgende keer aan het woord willen laten? En waarom?

Jacqueline Zwarteveen, want die spreek ik nu zo weinig! Daarnaast werkt ze hier ook nog niet zo erg lang en ik ben wel benieuwd hoe het haar bevalt bij de KNVvL.

Welke vraag zou jij die collega willen stellen?

Je hebt heel lang in het bedrijfsleven gewerkt en ik kan me goed voorstellen dat werken voor een vereniging heel anders is. Wat zijn de grootste verschillen?

KNVvL-medewerkers die eerder aan het woord waren