Wie zijn de mensen van het verenigingsbureau van de KNVvL? Om dit duidelijk te maken laten wij maandelijks een collega aan het woord. Wie zijn zij, wat doen ze en waarom kiezen zij voor de KNVvL. Deze keer is het woord aan Gerda Drop. Zij werkt al 2,5 jaar bij de KNVvL ledenservice. Ook is Gerda regelmatig onder een parachute in de lucht te vinden. Onze collega Frouwke Kuijpers was de vorige keer aan het woord. Zij wil graag van je weten hoe het bevalt bij de KNVvL. 'Het werken bij de KNVvL bevalt me heel goed. Het is een leuke wereld, die me aanspreekt en een heel leuk team waarmee ik werk. Ik verwacht hier wel tot mijn pensioen te blijven.'

Wat doe je bij de KNVvL?

Namens het KEI - KNVvL Examinerings Instituut - verzorg ik de brevetten, de eerste aanvraag, verlenging en uitbreidingen van alle afdelingen. Ook de Display Authorisations verwerk ik. Bij ‘moeilijke’ gevallen heb ik daarbij de hulp en expertise van vrijwilligers van de afdeling. Ook neem ik examens af. Deze examens worden samengesteld door vrijwilligers van de afdeling - de examencommissie - en in samenspraak met hen wordt de uitslag vastgesteld en door mij gecommuniceerd. Je kan me ook aan de telefoon krijgen als je de ledenservice belt. Bij evenementen ben ik ook regelmatig aanwezig.

Wat vind je interessant aan je werk?

Aangezien ik zelf een actieve parachutist ben vind ik het wereldje van vliegen en alles daaromheen heel interessant. Was ik maar weer 18 jaar, dan wilde ik het allemaal doen, paramotorvliegen, schermvliegen…. Natuurlijk hoor ik hier ook wat er achter de schermen gebeurt. Zowel door vrijwilligers als door ons eigen team. Niet iedereen krijgt dat mee, helaas.

Waarom werk je bij de KNVvL?

Eigenlijk ben ik er ingerold. Ik werkte als zelfstandige en had wat uren over. Ik ben begonnen met 2 dagen voor tijdelijk, ter vervanging van iemand die langdurig op vakantie was en ben daarna gebleven. Ik werk er nu 4 dagen. Ik was als parachutist en als Opleidingsschool van Skydive Hilversum al bekend met de Ledenservice. Het werk als zelfstandige doe ik er nu bij.

Waar verbaas jij je weleens over?

Ik word elke keer weer aangenaam verrast door de gedrevenheid van de vrijwilligers die heel veel tijd en energie in zaken steken en soms grote dingen bereiken. Petje af!

Wat maakt je werkdag goed?

Eigenlijk heb ik bijna iedere dag een tevreden gevoel als ik naar huis ga. Mensen zijn blij als ze hun brevet thuis krijgen.

Als je kan vliegen, waar zou je dan heen vliegen?

Ameland, de mooiste Dropzone van Nederland.

Wat is het belangrijkste van alle spullen op je bureau?

Mijn koffiebeker. Sinds de verbouwing hebben we heerlijke koffie.

Welke collega zou jij de volgende keer aan het woord willen laten?

Ronald Overdijk. Hij hoort bij het meubilair van de KNVvL. 25 jaar werkt Ronald bij de KNVvL. Ik zou graag van hem willen weten: Waar word je blij van in je werk?

Vorige medewerkers aan het woord