Wie zijn de mensen van het verenigingsbureau van de KNVvL? Om dit duidelijk te maken laten wij maandelijks een collega aan het woord. Wie zijn zij, wat doen ze en waarom kiezen zij voor de KNVvL. Deze keer is het woord aan Elianne Mercx. Zij werkt ruim twee jaar als directiesecretaresse bij de KNVvL. Onze collega Ronald Overdijk was de vorige keer aan het woord. Hij wil graag van je weten wat jouw adviezen zijn voor de KNVvL met jouw nog prille blik: 'Haha, mijn prille blik… die heb ik na ruim 2 jaar bij de KNVvL te werken nog wel! Ik wil iedereen adviseren open te staan voor meningen van anderen en samen te denken in oplossingen in plaats van in problemen. Als er met respect met elkaar gecommuniceerd wordt, dan komen we met z’n allen heel ver!'

Welke ontwikkeling van de KNVvL heeft de meeste indruk op je gemaakt?

Heel recent: de verbouwing van ons Verenigingsbureau. Hiermee hebben we meer vergader/opleidingsruimtes gecreëerd, waardoor onze afdelingen minder kosten hoeven te maken voor het ‘buiten de deur’ vergaderen/lesgeven. We stralen onze professionaliteit nu óók uit door middel van onze locatie en ik vind dat een mooie ontwikkeling van de KNVvL.

Wat doe je bij de KNVvL? Hoe ziet een werkweek eruit?

Ik ben directiesecretaresse. Ik hou me bezig met de secretariële ondersteuning van de directeur, het bestuur en het Verenigingsbureau in het algemeen. Dit gaat van agendabeheer (daarbij coördineer ik ook alle reserveringen van de vergaderzalen) tot aan bijvoorbeeld de coördinatie van de aanvragen en uitreikingen van diverse onderscheidingen. Daarnaast heb ik een aantal HR-taken en ben ik ook druk met de facilitaire kant van het Verenigingsbureau.

Wat vind je interessant aan je werk?

Ik heb een functie met een zeer afwisselend takenpakket. Ik hou ervan met verschillende zaken bezig te zijn en daardoor is mijn baan alles behalve saai.

Waarom werk je bij de KNVvL?

Omdat ik een zwak heb voor alles binnen de vliegwereld. Als klein kind kreeg ik al van mijn broer mee dat straaljagers fantastisch waren (en dan vooral het geluid). Toen ik jaren later met mijn broer in zijn zweefvliegtuig mee mocht vliegen, werd ik ook besmet met het virus dat alles aan vliegen mooi is (ik ben makkelijk beïnvloedbaar ;-)). In de jaren dat ik als stewardess werkte, is die liefde voor de vliegwereld alleen maar groter geworden. De fascinatie voor vliegen is ook zodanig, dat, daar waar de mogelijkheden zich aandienen, ik ontzettend graag ‘onze’ luchtsporten uitprobeer. Naast mijn fascinatie voor de vliegwereld is het heel prettig om in een klein, gezellig en hecht team samen te werken, waarbinnen iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Waar verbaas jij je weleens over?

Over het orgaan ‘vereniging’. Het functioneert op een totaal andere manier dan een commercieel bedrijf. Het verbaast mij in positieve zin dat zoveel mensen zich vrijwillig op een ontzettend enthousiaste, vakkundige en gedreven manier inzetten voor de KNVvL. We kunnen niet zonder onze vrijwilligers en ik vind het bijzonder om die samenwerking mee te maken.

Wat maakt je werkdag goed?

Als ik taken van mijn lijstje heb kunnen afvinken. Ik vind het fijn om zaken af te ronden en door te gaan met het volgende.

Als je kan vliegen, waar zou je dan heen vliegen?

Dat is een moeilijke vraag. Ik heb inmiddels aardig wat van de wereld gezien, maar ook nog best wat op mijn bucketlist staan. Wat ik heel bijzonder zou vinden, is om naar mijn favoriete bierbrouwerij Põhjala in Tallinn, Estland te vliegen. Sinds kort ben ik gediplomeerd internationaal biersommelier en ik zou graag bij Põhjala in de brouwerij kijken hoe zij hun fantastisch lekkere bieren brouwen.

Wat is het belangrijkste van alle spullen op je bureau?

Mijn PC. Als die er niet staat, moet ik alles op een laptop of mijn mobiel doen, dat vind ik niet prettig werken.

Welke collega zou jij de volgende keer aan het woord willen laten? En waarom?

Charlotte Koren. Omdat ze voor de afdeling Zweefvliegen een soortgelijke functie heeft als ik voor de KNVvL.

Welke vraag zou jij die collega willen stellen?

Jij doet voor de afdeling Zweefvliegen de secretariaatswerkzaamheden, terwijl je voorheen een financiële functie had. Ik ben benieuwd hoe je de secretariaatswerkzaamheden vindt, want dat is iets totaal anders dan je gewend was.

KNVvL-medewerkers die eerder aan het woord waren