Wie zijn de mensen van het verenigingsbureau van de KNVvL? Om dit duidelijk te maken laten wij maandelijks een collega aan het woord. Wie zijn zij, wat doen ze en waarom kiezen zij voor de KNVvL. Deze keer is het woord aan Charlotte Koren. Zij werkt vanaf 2011 op de financiële afdeling en vanaf 2018 werkt zij op het secretariaat Zweefvliegen bij de KNVvL. Onze collega Elianne Mercx was de vorige keer aan het woord. Zij wil graag van je weten hoe je de secretariaatswerkzaamheden vindt, in vergelijking met de financiële functie die je voorheen had?

Tot twee jaar geleden werkte ik inderdaad alleen voor de financiële administratie. Daar was het contact met de leden minimaal. Ik zag natuurlijk genoeg namen voorbij komen tijdens mijn werk en soms ontmoette ik op een ALV of een evenement van de KNVvL wat leden of bestuursleden.
Sinds ik voor de afdeling Zweefvliegen werk heb ik contact met Zweefvliegclubs, leden, commissies en het bestuur en dat is enorm leuk om voor te werken en ook gelijk het verschil tussen deze twee functies.

Welke ontwikkeling van de KNVvL heeft de meeste indruk op je gemaakt?

In de negen jaar tijd dat ik bij de KNVvL werk vind ik dat het verenigingsbureau een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt naar een professionele organisatie. Zowel extern als intern. Extern de contacten met de overheid, afdelingen, clubs en leden. En intern een professioneel betrokken team, veel werkzaamheden zijn geautomatiseerd en niet te vergeten het verbouwde verenigingsbureau. Het kantoor is nu helemaal ingericht zodat alle afdelingen hun activiteiten, vergaderingen, opleidingen en examens hier kunnen houden. Zo hebben de afdelingen geen hoge kosten meer aan het huren van externe vergaderruimtes.

Wat doe je bij de KNVvL? Hoe ziet een werkweek eruit?

Ik werk op het secretariaat van de afdeling Zweefvliegen. Daarnaast ben ik nog verantwoordelijk voor de facturatie en het debiteurenbeheer. Ik vind dit een leuke combinatie. Er zijn een aantal taken die elke week terugkomen, bijvoorbeeld de mailbox van Camo (Continuing Airworthiness Management Organisation). Ik controleer of de formulieren van de AMP (onderhoudsprogramma) en de ARC (Airworthiness Review Certificate) correct zijn ingevuld en stuur ze daarna door naar ILT. Daarnaast verzorg ik de verzekeringscertificaten, en prestatiebrevetten. Ik beantwoord vragen van leden, clubs, bestuur en overige die in de inbox van het secretariaat zweefvliegen komen. Daarnaast ondersteun ik het bestuur en de commissies van de afdeling zweefvliegen waar nodig. Normaal gesproken organiseer ik ook alles rondom bijeenkomsten die op kantoor voor het zweefvliegen worden gehouden, maar daar is nu natuurlijk geen sprake van door het coronavirus. Vanuit de afdeling financiën zorg ik nog voor de facturatie en debiteurenbeheer.

Waarom werk je bij de KNVvL?

De KNVvL staat voor belangenbehartiging voor de luchtsporters en daar wordt hier op kantoor iedere dag heel hard aan gewerkt. Dat geeft heel veel voldoening. Samen met de directeur hebben wij in de loop der jaren een heel sterk en hecht team gecreëerd bij het verenigingsbureau. Daarom werk ik al 9 jaar met heel veel plezier bij de KNVvL.

Waar verbaas jij je weleens over?

In positieve zin verbaas ik mij erover dat er zoveel luchtsportliefhebbers al hun vrije uren in de luchtsport steken. Dat vind ik heel mooi om mee te maken. En regelmatig verbaas ik mij ook over hoe een vereniging in elkaar zit en hoe zaken kunnen lopen.

Wat maakt je werkdag goed?

Als je samen met collega’s aan vragen of oplossingen hebt kunnen werken waarmee een afdeling, club of lid geholpen is. In deze corona tijd maakt een online meeting met mijn collega’s de dag ook helemaal goed. Want missen doen we elkaar zo onderhand wel.

Als je kan vliegen, waar zou je dan heen vliegen?

Dat maakt mij helemaal niets uit zolang ik met mijn drie kinderen zo vrij als een vogel door de lucht kan vliegen. Hoe mooi zou dat zijn.

Wat is het belangrijkste van alle spullen op je bureau?

Mijn pc, telefoon en een lekkere kop latte macchiato met kaneel erop.

Welke collega zou jij de volgende keer aan het woord willen laten? En waarom?

Hester van Bork, omdat zij onze nieuwe medewerker Communicatie is sinds maart.

Welke vraag zou jij Hester willen stellen?

Je bent net een week voor de coronacrisis en de thuiswerksituatie begonnen bij de KNVvL. Hoe ervaar je dat allemaal? Je kent je collega’s voornamelijk digitaal.

KNVvL-medewerkers die eerder aan het woord waren