Als 20e staat hij, als enige Nederlander, op de lijst van internationale ingeschreven deelnemers, 57 in totaal. Martijn Kersten, een nuchtere Brabander, die daar, in de voetsporen van Frank Versteeg, zal meestrijden om de titel met een geleende Extra 330SC.

Van 16 t/m 26 augustus 2018 vinden de 13 FAI Advanced Aerobatics wedstrijden plaats in Strenijc; de week ervoor is hij daar al om te trainen, Martijn Kersten, een man met een missie…letterlijk.

Hij groeide op in Volkel, vlak naast de vliegbasis en wilde later “stuntpiloot” worden. Hij ging zweefvliegen en kwam later zonder problemen door de selectie bij Defensie waar hij nu Helicopter vliegt. Als bijbaan is hij Instructeur bij een vliegschool op Lelystad, maar toch is het verhaal van Martijn daar nog niet mee af.

Hij is namelijk ook nog eens gepassioneerd Aerobatics vlieger, de ultieme krachtmeting tussen mens en techniek. Als hij er over praat gaan zijn ogen stralen! Vorig jaar werd hij Nederlandse Kampioen, en nu zit hij in het selecte groepje van vliegers dat wereldwijd wordt uitgenodigd voor bijzondere vliegevenementen EN neemt ie deel aan EK’s en WK’s. Het doel is Wereld Kampioen worden!!

Om de top te bereiken moet er veel gevlogen worden EN zou een eigen Aerobatics toestel (liefst een EXTRA 330SC) dat nog veel makkelijker maken. Alles kan dan worden aangepast naar zijn eigen wens maar hiervoor zijn sponsoren nodig! En hij wil deze sponsoren graag tegemoet komen in hun tegenprestatie wensen want er zijn heel veel mogelijkheden!

Momenteel vliegt Martijn iedere maand naar Spanje om daar een paar dagen te trainen onder begeleiding van zijn coach, de nummer 3 van de wereld op dit moment (zelf vlieger en coach). Dat kost veel tijd en geld en liever zou Martijn gewoon vaker trainen op een veld in de buurt.

Als persoon is Martijn voor een sponsor een aanwinst, hij is super toegankelijk, kan een pittige bedrijfstraining verzorgen, de bedrijfsstand opleuken met een mooi vliegtuig of een Aerobatics demonstratie verzorgen voor een speciale gelegenheid. Eventueel staat het bedrijfslogo dan wel op zijn toestel!

Martijn in de aanloop naar het WK steunen; kan, door contact op te nemen met het bedrijf Dutch Aerobatics of met het bedrijf dat zijn sponsoring begeleid Flight Deck Consultancy BV.

Ada Aukje Engel
flightdbc@gmail.com
06-46135279


Bericht van Flight Deck Consultancy BV.