Het zit er weer op, de Luchtmachtdagen 2019 op Volkel. De KNVvL was hier ook aanwezig met een eigen KNvVL-plein waar naast de eigen stand de verschillende luchtsporten aanwezig waren om hun sport te promoten.

Veel bezoekers

De eerste dag, vrijdag, was met 95.000 bezoekers nog relatief rustig. Dit is ook de dag dat de echte luchtvaartliefhebbers komen. Iedereen liep met een grote glimlach rond om te genieten van alle spectaculaire vliegshows en demo's. Zaterdag, de tweede dag van de Luchtmachdagen was met 145.000 bezoekers indrukwekkend te noemen. Veel gezinnen met ook veel belangstelling voor de activiteiten op de grond.

Het KNVvL plein was vol, voor elke stand stond een rij om bijvoorbeeld een keer in een zweefvliegtuig te zitten, of om in een simulator te vliegen (drones, delta-, en zweefvliegen). Iemand verzuchtte: "het lijkt de Efteling wel".

Doel aanwezigheid

Doel van de aanwezigheid van de KNVvL op dit soort evenementen is om de zichtbaarheid te vergroten. Wie zijn wij en waarom hebben wij dat luchtruim nodig? Voor de eigen leden was er een aardigheidje op vertoon van hun ledenpas, tegelijkertijd kon worden uitgelegd wat de KNVvL nu voor de leden betekent, het gaat verder dan alleen maar een verzekering. Noemenswaardig is dat een aantal leden van de KNVvL een bijdrage hebben geleverd aan de verschillende vliegshows, ooit begonnen als 14 jarige bij één van onze luchtsporten, om later door te stromen naar de professionele luchtvaart.

KNVvL als kraamkamer

Wat bij sommigen zelfs heeft geleid tot het deelnemen aan de Luchtmachtdagen 2019. Met gepaste trots hoorde je op het KNVvL plein soms iemand zeggen: "Die heb ik nog leren vliegen". De KNVvL als kraamkamer voor de professionele luchtvaart! Met dank aan alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen om deze dagen tot een succes te maken.