Het is alweer de elfde maand van het jaar; hoog tijd vooruit te blikken op 2016. Natuurlijk hopen we dat we samen met onze leden het nieuwe jaar in gaan.

Ledenpas

De ledenpassen voor 2016 versturen we half december. Zorg dat we je goede postadres hebben geregistreerd. Je kijkt dit makkelijk na op mijn.knvvl.nl. Ben je verhuisd, dan kan je hier zelf je adres aanpassen.

Ieder lid ontvangt zijn of haar ledenpas, ongeacht of de betaling is gedaan. De betalingsverplichting voor het lidmaatschap staat immers vast op het moment dat niet voor 1 december 2015 is opgezegd.

Betaling contributie

Begin december sturen wij onze leden een e-mail met de factuur voor het lidmaatschap 2016.
Heb je de KNVvL gemachtigd voor automatische incasso, dan wordt het bedrag in de eerste helft van december geïncasseerd. Een specifiekere datum vermelden we in de e-mail.
Betaal je de contributie handmatig, dan ontvang je bij de factuur meteen een link naar het betalen via iDeal.

De contributie voor 2016 wordt door indexatie mogelijk iets verhoogd ten opzichte van 2015. De voorgestelde nieuwe bedragen vind je hier.
De definitieve contributiebedragen zijn bekend na goedkeuring door de ledenraad op 25 november.

Machtiging automatische incasso

Wil je ook het gemak van automatische incasso? Vraag dan een machtigingsformulier aan via ledenservice@knvvl.nl. Vermeld daarbij je IBAN-nummer en je lidnummer. Uitsluitend contributie en lidmaatschap gerelateerde zaken (bijvoorbeeld een nieuw aangevraagde sportlicentie) kunnen we na ontvangst van je ondertekende machtiging automatisch incasseren.

Opzeggen

Het liefst hebben we dat je met ons meevliegt het nieuwe jaar in, maar mocht je onverhoopt toch je lidmaatschap voor 2016 willen beëindigen, doe dit dan voor 1 december aanstaande. Je kan dit vanaf nu heel gemakkelijk zelf regelen via mijn.knvvl.nl. Onder ‘mijn gegevens’ hebben we de optie ‘opzeggen’ toegevoegd. Na jouw akkoord op de opzegging ontvangt je direct een bevestiging in je mailbox.

Clubleden en aspirant-leden

Clubleden van modelvliegclubs ontvangen van ons geen factuur; deze leden betalen de contributie via de club.
Het lidmaatschap van aspirant-leden eindigt automatisch per 31 december 2015. Deze leden ontvangen dus geen factuur. De verzekering loopt voor een aantal aspiranten wel door. Raadpleeg je ledenpasbrief voor de voorwaarden.

Ledenservice

Heb je na deze uitleg nog vragen, neem dan contact op met de ledenservice, ledenservice@knvvl.nl.

Lees ook Lidmaatschap 2016 - deel 2.