Na de goed ontvangen kick-off voor de opleiding ballonvaarders op 6 september, vond in de avond van 13 september ook de eerste kick-off plaats voor de instructeurs Ballonvaren. Deze bijeenkomst is prima verlopen, 18 instructeurs waren aanwezig en iedereen was enthousiast. Er waren zeer constructieve discussies over inzet, kwaliteit van de instructie, verbetering, het nieuwe proces en de kosten versus vergoedingen.

René Zwarteveen, hoofd Trainingen van de KNVvL TO: "de animo voor Flight Instructor onder de KNVvL TO was zo groot dat er nog twee extra kick-offs voor de intructeurs georganiseerd worden. Meer dan 50 instructeurs hebben zich ingeschreven voor de bijeenkomsten. Dit geeft aan dat men er in gelooft!"

Opleiding FITijdens de Kick-off krijgen de aanwezigen informatie over wat het inhoudt om instructeur te zijn, de nieuwe eisen voor het worden, zijn en blijven, de syllabus voor de nieuwe leerlingen, de informatie van de training organisatie. In november wordt gestart met de instructeurscursus voor bestaande instructeurs en instructeurs met een verlopen bevoegdheid. Hiervoor kunnen de instructeurs zich binnenkort aanmelden.

KNVvL DTODe TO zal binnenkort omgezet worden in een DTO (Declared Training Organisation). Ballonvaarders hebben gekozen voor één gezamenlijke DTO waarbinnen zij de opleidingen verzorgen. Het scheelt aanzienlijk in de kosten, organisatie en administratieve last. Bovendien stelt het de opleider in staat om de focus te leggen waar deze hoort: op het opleiden van piloten. De keuze lag voor de ballonvaarders dan ook voor de hand. Vrijwel alle luchtsporten in Europa hebben overigens gekozen voor een gezamenlijke DTO.