Deze winter staat nog twee keer een KNVvL-dag Sport op de agenda en wel op 17 januari en 7 februari.

Beide dagen zal Rogier Hoorn een workshop geven. Voor een aantal leden geen onbekende, vorig jaar verzorgde Rogier met succes een workshop voor "de coachende instructeur". 17 januari zal het gaan over visualiseren, 7 februari is het thema "het creatieve brein". Daarnaast zal Ferdy van Schelven, schermvlieger, een presentatie houden over Red Bull X-Alps waaraan hij heeft deelgenomen en weer gaat deelnemen.

17 januari in Nijmegen is voor selectieleden en aankomende talenten van de verschillende luchtsporten.

Rogier Hoorn zal de theorie rondom visualisatie behandelen. Bij visualisatie gaat het erom dat je je richt op het proces naar het doel toe: zie jezelf het gedrag vertonen dat nodig is je doel te bereiken. Wat is de kracht ervan, welke methoden bestaan er, en welke methode past bij welke sporter? Dit hulpmiddel wordt vaak toegepast door sporters. Hier zie je hoe Erben Wennemars visualiseren inzet om zich op een wedstrijd voor te bereiden.

Deze dag wordt gecombineerd met TABOE (Training Aan Beginnende Overland Experts) van de afdeling Zweefvliegen en de veiligheidsdag van de afdeling Deltavliegen. Andere luchtsporten die willen aansluiten met hun programmaonderdeel kunnen contact opnemen met Frouwke Kuijpers.
Binnenkort volgt het volledige programma en het aanmeldingsformulier.

7 februari op Papendal is voor àlle leden van de KNVvL die geïnteresseerd zijn in de sportaspecten van onze disciplines. Deze dag zal worden opgeluisterd met stands van de verschillende luchtsporten. Altijd interessant eens te kijken waar je collega-luchtsporters gebruik van maken tijdens de uitoefening van hun sport.

Naast Rogier Hoorn is Ferdy van Schelven één van de sprekers. Ferdy is schermvlieger en heeft al 2 keer meegedaan met de Red Bull X-Alps. Red Bull X-Alps is de tocht der tochten voor schermvliegers; een 10-daagse tocht door de Alpen die lopend, klimmend en vliegend volbracht moet worden. Alleen de allerbeste atleten ter wereld mogen meedoen aan deze unieke paragliding competitie. In 2011 werd Ferdy zevende, in 2013 zesde van de 32 deelnemers. Voor 2015 is Ferdy wederom geselecteerd voor deelname.

"Red Bull X-Alps is niet alleen een fysieke uitdaging, je moet je body & mind volledig onder controle hebben. 18 uur per dag racen. En dat meer dan 10 dagen. Het is psychisch en lichamelijk slopend."
Ferdi neemt ons mee in zijn avonturen, hoe bereid je je op zoiets voor? Wat kom je tegen onderweg, hoe houd je dit vol?
"Toen ik hoorde over Red Bull X-Alps leek me dat heel gaaf: geen grenzen en niet te veel regels. Gewoon een echte wedstrijd voor bikkels."

Rogier Hoorn zal het thema "het creatieve brein" behandelen, als luchtsporter neem je continue beslissingen op basis van steeds weer nieuwe informatie.

Een goed werkgeheugen is noodzakelijk voor het verwerken en gebruiken van informatie tijdens het vliegen. Hoe werkt werkgeheugen en hoe kun je dit trainen en in de praktijk inzetten voor het verbeteren van onder andere anticipatievermogen, waarnemen, snelheid van informatieverwerking en basale reactiesnelheid.

Kortom, hoe creëer je een "creatief brein"?

Ook voor deze dag geldt dat binnenkort het volledige programma bekend wordt gemaakt, inclusief het aanmeldingsformulier.