Al een aantal jaren is de VIOD te gast bij de ZCNK voor haar jaarlijkse zweefvliegkamp. De VIOD is een stichting die mensen de gelegenheid wil geven een weekje samen te zweefvliegen. Elk jaar is er in de derde week van augustus een zweefvliegkamp. Men huurt dan het veld met een aantal kisten (één- en tweezitters), de lier, de startwagen, tractor, sleepauto’s, het clubhuis: alles wat er nodig is om ruim vier dagen intensief te vliegen én samen een gezellige tijd te hebben.

Afgelopen week, van maandag tot en met donderdag, maakte men ruim 200 starts, onder leiding van eigen instructeurs. Alles is goed verlopen - op wat kleine technische probleempjes na. Er sloeg bijvoorbeeld een lierkabel over de rand van de trommel en die draaide zich vast om de as. Een aantal leden van ZCNK waren zo vriendelijk om de trommel weer gangbaar te maken.

Tijdens de afsluitende barbecue op donderdag, waarvoor ook gasten waren uitgenodigd, overhandigde VIOD-voorzitter Lex de Mul een nieuwe windzak aan Wim Jacobs, bestemd voor het nieuwe clubhuis. Eerder die dag waren de kampdeelnemers al door Wim rondgeleid door de nieuwbouw.

Iedereen was vol bewondering voor de nieuwe locatie. De VIOD kijkt er naar uit, haar volgende kamp daar te mogen houden!zw