De instructeursbijeenkomst van de afdeling Schermvliegen begin november is druk bezocht. Tientallen instructeurs kwamen naar het Amrâth Hotel in Maarsbergen. Over diverse onderwerpen ontstonden levendige discussies; mede naar aanleiding van presentaties door Ton Westenburg van de veiligheidscommissie, Jan Sikking als instructeur en Erik Louwes van het bestuur.

Ton Westenburg praatte iedereen bij over de voortgang van de invoering van het Veiligheidsmanagement Systeem Light om de veiligheid in onze sport te vergroten.
Jan Sikking stelde aan de orde dat de afdeling meer open moet staan voor nieuwe ontwikkelingen, zoals het kitesurfen, duinsoaren, speedriden in de bergen en nieuwe schermen zoals tweelijners. Hij meende dat het bestuur vooral behoudend was en vroeg om meer visie van het bestuur. Erik Louwes kon daarop het bestuursplan met ambities voor de middellange termijn presenteren waaruit juist blijkt dat de afdeling open staat voor nieuwe ontwikkelingen zoals samenwerking met zeilvliegen en kitesurfers; en tal van andere ambities heeft op basis van een heldere visie.