Peter Andriesse (1938-2017) is opgegroeid in Nederlands-Indië, tijdens de Tweede Wereldoorlog, en verbleef onder meer in een jappenkamp. Voor zijn schooltijd verhuisde Peter naar Haarlem.

Hij was al jong geboeid door de luchtvaart en organiseerde in het Kennemer Lyceum luchtvaartdagen. Als lid van de Jeugd Luchtvaart Brigade nam hij deel aan de IACE.

Zijn luchtvaartzin zette hij voort als verkeersleider bij de KLu, waarna hij koos voor het bedrijfsleven en zijn communicatieve vaardigheden ontwikkelde in de reclamewereld.

Vervolgens stapte Peter over naar de KLM. Bij KLM bekleedde hij diverse functies in de Public Relations. Hier kon hij zijn passie voor de luchtvaart verder gestalte geven in de veelzijdigheid van PR met uitgebreide interne en externe contacten. Na een vroege pensionering vervolgde Peter zijn PR-professie bij Andriesse Public Relations.

Bij de KNVvL werd Peter na de eeuwwisseling bestuurslid van de Algemene Luchtvaart Afdeling van de KNVvL en bij de doorstart in 2009 voorzitter.

In 2011 constateerden medici zijn ziekte, maar dankzij gevorderde medische behandelingen bleef hij op de been en leidde met verve de nieuwe opzet van de ALA. Tot zijn ziekte het hem afgelopen juli onmogelijk maakte.

De ALA betuigt veel dank aan Peter en zijn familie voor zijn grote inzet in een leven vol luchtvaart, waarvoor hij in augustus 2016 werd onderscheiden met de KNVvL-medaille in zilver.

We zullen hem missen.