Algemeen Van Weija Steffens ontvingen wij het volgende bericht:

Voor het weekblad Margriet schrijf ik een portretserie met als werktitel ‘Ik word gek van zijn hobby’. Voor deze serie zoek ik drie vrouwen die vertellen over de intensieve (misschien vrij overheersende) hobby van hun man.

In het interview met de vrouw wordt ingegaan welke invloed de hobby van haar man heeft op haar leven en hun gezinsleven: denk aan neemt het veel tijd, ruimte en geld in? Wat vindt de man zo leuk aan - in dit geval - modelvliegen, zweefvliegen, ballonvaren etc. en hoe is dat voor haar.

Nu ben ik dus op zoek naar modelvlieger, zweefvlieger, ballonvaarder, schermvlieger etc. met vrouw of vriendin en het liefst een gezin, tussen 40 en 60 jaar wiens vrouw het stiekem af en toe best een beetje vervelend vindt die hobby van haar man. Dus eigenlijk ben ik op zoek naar de vrouw achter de vliegtuigbouwer, deltavlieger etc.

Ik ben op zoek naar leuke anekdotes, ervaringen en ergernissen maar waaruit blijkt dat ondanks alles de vrouw enorm veel van haar man houdt en hem ook zijn hobby gunt.

Het gaat om een interview met foto (een professionele fotograaf en visagist komen langs bij de hobbyplek van de man, waar de vrouw op de foto gaat. Uiteraard krijgt de vrouw ook een exemplaar van Margriet thuisgestuurd na publicatie.

Reacties kunnen naar Weija Steffens, freelance journaliste. Ook voor meer informatie of vragen kunnen geïnteresseerden hiernaartoe mailen.