Het NMM toont de betekenis van de krijgsmacht voor de samenleving in verleden, heden en toekomst. Het museum laat de collecties van de landmacht en luchtmacht zien, tal van grote objecten zoals tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.

Het NMM neemt bezoekers mee in de wereld van de krijgsmacht en vertelt persoonlijke en aangrijpende verhalen van militairen en veteranen. In zes themadelen wordt duidelijk hoe de krijgsmacht is verweven met de wereld om ons heen.

Vliegtuigen aan het plafond

Het meest opvallend is de collectie van militaire voertuigen en vliegtuigen. 19 vliegtuigen en helikopters hangen aan het plafond. De modernste tanks staan naast een historische veldkeuken en ambulance. Wie al z'n zintuigen én geest wil prikkelen, wordt in het NMM ruimschoots op z’n wenken bediend. Ook kinderen vervelen zich geen moment.

Wat is er te doen?

Het museum is voor iedereen, jong én oud. Een tank besturen, plaatsnemen in een F-16 simulator, een bom onschadelijk maken of gewoon dwalen tussen tanks en vliegtuigen. Je laten verrassen door een theatervoorstelling of je laten raken door de ervaringen van veteranen: het kan allemaal. Eén van de hoogtepunten is het uitzicht vanaf de 33 meterhoge uitkijktoren over het landschap van de Utrechtse Heuvelrug.

Omgeving

Het NMM ligt op de voormalige historische vliegbasis Soesterberg. In het gebied om het museum ligt onder andere een herdenkingsplein, een stiltetuin en een activiteitenterrein. Op het activiteitenterrein is ruimte voor demonstraties en evenementen. Het NMM ligt in een schitterend recreatiegebied met diverse fiets- en wandelroutes en veel ruimte om te spelen.

Nieuwsgierig worden? Kijk op www.nmm.nl voor meer informatie.