De KNVvL treurt om het overlijden van gyrocoptervlieger Arend van Randen. Arend van Randen (49) overleed op 18 december 2015. Hij laat echtgenote en twee kinderen achter.

Arend van Randen deed als gyrocopterpiloot mee aan de World Air Games, de Olympische spelen voor luchtsporten, in Dubai. Op 9 december 2015, tijdens het onderdeel 'pylonrace', stortte Arend bij het passeren van de laatste pylon onverwachts van een hoogte van circa 40 meter vrijwel loodrecht in zee.

Arend is door duikers uit het toestel bevrijd en gereanimeerd, vervolgens is hij per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. De toestand van Arend was kritiek, maar stabiel. Zijn echtgenote en twee kinderen werden dezelfde avond nog overgevlogen naar Dubai.

Daar volgde een periode waarin familie, vrienden en medewerkers van Arend zijn bedrijf leefden tussen hoop en vrees. Op 17 december is Arend van Randen vanuit Dubai overgevlogen naar vliegveld Eindhoven en vervoerd naar het Máxima Medisch Centrum. 18 december overleed Arend van Randen op 49 jarige leeftijd.

Voorzitter van de KNVvL Ronald Schnitker:
“Arend van Randen was een energieke vlieger, die met volle teugen genoot van zijn deelname aan de World Air Games in Dubai. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw en kinderen. Wij wensen de familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies.”

Een condoleanceregister is geopend, www.memori.nl.