Beste leden van de KNVvL,

Zoals u wellicht gehoord heeft hebben de belangenverenigingen uit de General Aviation (AOPA, KNVvL en NACA) hun samenwerking met Luchtverkeersleiding Nederland en het Commando Luchtstrijdkrachten vernieuwd. De partijen gaan dit samenwerkingsverband binnenkort bekrachtigen middels een Memorandum of Understanding.

Afstemming van luchtruimbehoeften maakt, mede gelet op de grenzen van het huidige luchtruim, dat nauw moet worden samengewerkt met de verschillende belanghebbende partijen, waaronder de luchtsporten en de General Aviation. In een notendop committeren partijen zich in het MoU om elkaar vroegtijdig te betrekken en naar consensus te streven in vraagstukken en projecten die van invloed kunnen zijn op de kleine luchtvaart en luchtsporten.

LVNL is verheugd met de geplande ondertekening van het MoU en de hernieuwde samenwerking met de GA-partijen. Om dit te vieren wil LVNL u als lid van één van de belangenverenigingen de 2018 editie van de low countries VFR kaart aanbieden. Wij vinden het belangrijk dat deze up-to-date kaart u ondersteunt in optimale vluchtvoorbereiding en – uitvoering.

Tevens heeft deze VFR kaart voor LVNL meteen een vraagstuk in zich welke wij op zullen pakken in het gezamenlijke overleg. Veel vliegers zweren vandaag de dag bij technische ondersteuning van de vlucht voorbereiding middels een app, dit terwijl anderen nog steeds het liefst een papieren kaart in handen willen hebben. Wij willen dit product en ons OHD portal in de nabije toekomst samen met u moderniseren.

Wij zien uit naar de samenwerking met alle belanghebbenden en wensen u een veilige vlucht toe.

Met vriendelijke groet,

Jurgen van Avermaete
General Manager - LVNL Procedures

KNVvL-leden van de volgende afdelingen en woonachtig in Nederland, zullen begin april de kaart op hun postadres ontvangen: Aerobatics, Ballonvaren, Deltavliegen, Drones, Gemotoriseerd vliegen, Historische Luchtvaart, Paramotorvliegen, Schermvliegen en Zweefvliegen.