Er zijn deze zomer meerdere incidenten gemeld waarbij een vliegtuig door een gebied vloog waar actief wordt gelierd of parachutegesprongen. Op de ICAO kaart staat aangegeven waar deze activiteiten plaatsvinden en in het AIP kan je vinden wanneer het veld actief is en tot welke hoogte.

Incidenten

De incidenten worden veroorzaakt door een minder zorgvuldige vluchtvoorbereiding maar ook door het feit dat het op de ICAO kaart soms minder duidelijk wordt weergegeven. Op het plaatje een voorbeeld. Bovenin bij de pijlen een duidelijke weergave van een lier Zweefvliegveld (G) en een lier Delta-/Schermvliegveld (S). Links onderin een minder duidelijke weergave. De G van lier zweefvliegveld staat heel klein in het informatieblokje van vliegveld Teuge. Op het vliegveld van Teuge wordt actief gelierd.

Het symbool van de parachute oostelijk van vliegveld Teuge geeft aan dat hier ook wordt parachutegesprongen. Geografisch afhankelijk van de wind kan dat rondom of pal boven het vliegveld zijn. Dus niet zoals de plaatsing van het symbool suggereert uitsluitend oostelijk van het vliegveld.