Het is alweer de 25ste keer, reden voor een extra feestelijk tintje dus, dat de stichting Wings 4 All een dagje vliegen organiseert voor gehandicapte kinderen en volwassenen. Aanjager van de stichting is vlieger-instructeur-examinator Ben Koele (75) die ieder jaar weer, met een team van vrijwilligers uiteraard, een prachtige dag weet te realiseren voor 100 tot 120 personen.

Ieder jaar weer weten ze een vloot van 2- tot 4-zitters bij elkaar te sprokkelen, zodat op de bewuste dag al gauw zo’n 15 vliegtuigen op de opgewonden jongens en meisjes staan te wachten. Opmerkelijk daarbij is dat veel vliegers een kist huren en vervolgens voor eigen rekening een aantal vluchten uitvoeren.

10 tot 15 kisten gaan achter elkaar omhoog, maar tegelijkertijd mag het lesvliegverkeer van de Hilversumse vliegscholen hier niet onder lijden. Het wordt allemaal ‘even prettig geregeld’ en er valt geen onvertogen woord. Door de fantastische en vooral professionele inzet van alle mensen (en wanneer je niet meerekent hoeveel werk verzet is om dit te organiseren), blijkt dat geluk eigenlijk kinderlijk eenvoudig is. De feestdag werd geopend met een sleepvliegtuig met de tekst ‘Welkom Emma School’ met als extraatje een parachutesprong van een aantal para’s. De kids brullen het uit van enthousiasme en sommigen mogen zich daarna aankleden als echte para’s om er vervolgens de hele dag in rond te lopen.

En volgend jaar? Volgens Koele wordt het steeds moeilijker om sponsors bij elkaar te krijgen, maar deze oude rot in het vak heeft wel voor zwaardere vuren gestaan en gaat dan ook hoopvol 2017 tegemoet.

John Assmann

(Pr manager NLAC en piloot)

John Assmann schrijft, op persoonlijke titel, verslagen over zijn bezoek aan evenementen in de GA.

Foto: achter, tweede van links leerkracht Meike Spruitenburg. Geheel rechts met geel vest Ben Koele.