Frits Brink (70) uit Stadskanaal is zaterdag 15 oktober, tijdens de 110de jaarvergadering van de FAI, gekozen tot president voor de komende twee jaar.

Frits Brink was van 2009-2015 voorzitter van de KNVvL en zat sinds vier jaar in het bestuur van de FAI. Hij volgt de Zweed John Grubbström op. Frits Brink is de tweede Nederlander in de geschiedenis van de FAI die verkozen wordt tot voorzitter. Cor Kolff, oud-voorzitter van de Rotterdamse Aero Club, was voorzitter van de FAI van 1952 tot 1954.

Bij zijn verkiezing vroeg Frits Brink onder meer aandacht voor het bevorderen van luchtsporten onder de jeugd. Ook wees hij op de soms ridicule beperkingen van de mogelijkheden van luchtsporters in het luchtruim.

FAI

De FAI (Fédération Aéronautique Internationale) promoot en organiseert luchtsporten wereldwijd en registreert internationale records. Onder haar auspiciën worden EK’s en WK’s georganiseerd, waaronder de Worldcup parachutespringen te Teuge en het EK ballonvaren dames in Drenthe die vorig jaar in Nederland werden gehouden en de World Air Games Dubai 2015, waaraan een groot aantal Nederlanders, lid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL), hebben deelgenomen (modelvliegen, gyrocoptervliegen, ballonvaren en parachutespringen).

De jaarvergadering van de FAI werd dit jaar gehouden op Bali (Indonesië) van 13 t/m 15 oktober 2016.

Linker foto (vlnr): Ronald Schnitker (voorzitter KNVvL), Frits Brink en John Grubbström.

Rechter foto: Frits Brink met zijn vrouw Tineke (midden) bij de General Conference.