De Nederlandse Vereniging van Amateur Vliegtuigbouwers (NVAV) bestaat 50 jaar

Al ruim vijftig jaar begeleidt de NVAV amateur vliegtuigbouwers in hun lange weg naar de bouw van een luchtwaardig vervoersmiddel. De NVAV is dan ook een bijzondere club met een gedeelde passie voor het bouwen van vliegtuigen.

In 2021 bestond de NVAV 50 jaar, maar door corona kon dit heugelijke feit niet worden gevierd. Maar tijdens het weekend van 10 en 11 september aanstaande wordt dit jubileum door de NVAV dubbel en dwars ingehaald.

Op zaterdag 10 september zal een groot diner dansant plaatsvinden op Breda International Airport bij het moderne restaurant Bargo. Alle leden en oud-leden zijn van harte welkom en kunnen zich via een inschrijfformulier aanmelden. Zelfs piloten en/of geïnteresseerden kunnen aanschuiven omdat er een beperkt aantal stoelen voor niet-leden beschikbaar zijn. Deze kunnen zich ook aanmelden via de website (www.nvav.nl), waarbij het principe vol=vol wordt gehanteerd.

Het hele weekend staat in het teken van het 50-jarig jubileum van de NVAV en er wordt een ware Fly-In gehouden, waarbij arriverende piloten kunnen rekenen op gereduceerd landingstarief en een mooie NVAV-pet. Hopelijk komen er zoveel mogelijk vliegers en vliegtuigen naar EHSE.

Tijdens de Fly In dagen zijn er demo’s van de Tiger Formation, zweefvliegtuigen, modelvliegtuigen en de lokale para’s. Tevens zijn de vliegtuigen van het Vliegend Museum te bewonderen. Ook voor de innerlijke mens wordt goed gezorgd, want er is een ware foodtruck en een barista koffiekar aanwezig op het terrein.

Aanmelden kan via nvav.nl.