De finale van het Nederlands kampioenschap, dat plaats vindt in december, zal in de Amsterdam Arena worden gehouden. Dat er plannen en ideeën waren het DroneRacen in Nederland naar een hoger nieuw te brengen was bekend, maar wat deze plannen precies inhielden nog niet. De KNVvL heeft tijdens haar vliegersvergadering van 20 januari meer duidelijkheid gegeven aan de deelnemers van het NK DroneRace.

De bekendmaking werd gepresenteerd door Lars Boom van FormulaFPV. De subcommissie drones van de KNVvL zal samen met FormulaFPV een invulling geven aan deze grootse finale.

Meer dan een finale

Tijdens de kerstvakantie zal de Amsterdam Arena een hele dag in het teken staan van drones, gamen, techniek en meet & greets. FormulaFPV heeft de ambitie jongeren kennis te laten maken met drones en hun enthousiast maken voor deze sport. Het evenement zal de naam Drone Fest krijgen en zeker garant staan voor een dag plezier en spektakel voor jong en oud.

De KNVvL werkt graag mee als het gaat om het promoten van de sport DroneRacen, de finale zal daarom een belangrijk onderdeel vormen van deze spectaculaire dag. Het hoogtepunt van de dag zal samenvallen met de spannende laatste rondes van de finale van het NK DroneRace, waar het publiek zeker de tribune zal vullen!

Try-out

Voor de finale zullen diverse bedrijven hun medewerking verlenen om te zorgen voor de juiste techniek en materialen. Er is steeds meer vraag naar goede en bruikbare beelden van hoge kwaliteit. De finale zal naar verwachting live worden uitgezonden, om dit mogelijk te maken zal samen met enkele piloten nieuwe technieken worden getest. Met gebruik maken van de juiste materialen zal de beleving van publiek even groot zijn als de beleving van de piloot.

Dat FormulaFPV samen met de KNVvL aandachtig zal luisterer naar de ervaring en wensen van de piloten kreeg grote steun tijdens de presentatie van deze plannen.

Van NK naar WK

Niet alleen in Nederland wordt het DroneRacen naar een hoger niveau gebracht. In maar liefst 22 landen zullen in 2018 FAI World Cups FPV Racen plaatsvinden.

En als echt hoogtepunt vindt in november 2018 het eerste FAI Wereld Kampioenschap in China plaats. Ook hier zullen we Nederlandse piloten zien strijden om zo hoog mogelijk te eindigen in het wereldklassement. Dat het DroneRacen zo’n grote impuls krijgt en de aandacht trekt van de media is zeker niet vreemd, het is immers een sport die enorm populair is onder jongeren.

De eerste van in totaal 7 rankings van het NK DroneRace zal zijn in april. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deelname aan het NK DroneRace, ga voor inschrijving naar www.nkdronerace.nl.

Meer!

Wil je op de hoogte blijven van het NK DroneRace volg ons dan op Facebook.

Wil je het NK DroneRace sponsoren, vraag naar onze pakketten via support@nkdronerace.nl. Voor meer info mail naar info@nkdronerace.nl