In maart dit jaar was de KNVvL aanwezig bij de jaarlijkse General Meeting van Europe Air Sports, 'the voice of sports and recreational aviation in Europe'. Daarbij was het overgrote deel van de leden (nationale aero clubs en overkoepelende air sports associations, unions en federations) aanwezig evenals experts van de European Aviation Safety Agency (EASA) en de Europese Commissie.

Europe Air Sports (EAS) heeft zich als doel gesteld als sector-expert invloed uit te oefenen op instanties als de Europese Commissie, de Council, het Europees Parlement en op EASA. Dit ten einde verbeteringen in Europese regelgeving aan te brengen op een groot aantal onderwerpen die van belang zijn voor onze sporten. Daarbij kan men denken aan onderwerpen als Part M Light, Part OPS/FCL, LSA/ELA, ATO/DTO, Fuel Planning, Basic Regulation, drones/aero-modelling en surveillance.

Het is uiterst belangrijk dat de KNVvL aangesloten is bij de EAS zodat onze leden kunnen profiteren van het werk van Europe Air Sports. Daarbij bestaat de organisatie uit bestuursleden en een aantal vrijwilligers die een grote bijdrage leveren aan het beoefenen van onze sporten.

Ook de leden en afdelingen van de KNVvL kunnen een actieve bijdrage leveren Europese regelgeving te beïnvloeden door te reageren op concept-wijzigingen, Rule Making Tasks (RMT's), Notices of Proposed Amendment (NPA's), etc. Deze kun je onder andere vinden op de website van EASA.

Bij de afsluitende verkiezing van een aantal leden van het bestuur van EAS werden 3 kandidaten herkozen. Daarnaast werd Rieteke van Luijt gekozen als bestuurslid. Rieteke is algemeen bestuurslid in het hoofdbestuur van de KNVvL.

Wij wensen haar veel succes als Board Member van Europe Air Sports.