Algemeen Ben je als sportclub verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van jouw sportaccommodatie of betaal je de energierekening?

Dan weet je dat sportaccommodaties veel energie verbruiken. En dat dit een stevige kostenpost is op de begroting. De afgelopen jaren zijn er veel initiatieven gestart om sportaccommodaties te verduurzamen. Gemeenten en sportverenigingen zijn op verschillende manieren aan de slag met energiebesparing en duurzame energie voor sport(accommodaties).

NOC*NSF organiseert samen met VSG, VNG, RVO, Kenniscentrum Infomil, SWS, sportbonden en lokale/regionale sportorganisaties dit jaar vanaf mei tot en met het najaar 19 regionale bijeenkomsten onder de noemer: ‘Duurzaamheidstour: Energie(k) besparen in de sport!’. De bijeenkomsten richten zich, mede aan de hand van inspirerende voorbeelden, op het belang en de kansen van het verduurzamen van sportaccommodaties, mogelijke maatregelen en processtappen, financieringsmogelijkheden en relevante wet- en regelgeving. Tijdens een bijeenkomst bij jouw in de buurt ontvang je concrete tips, handreikingen en instrumenten om daadwerkelijk voor zowel de korte als lange termijn (verder) aan de slag te gaan met het verduurzamen van jouw sportaccommodatie.

De bijeenkomsten bestaan uit een middagdeel voor gemeenten en een avonddeel voor sportclubs en verenigingsondersteuners. Meer informatie over het middagdeel leest u hier.

Avondprogramma voor sportclubs en verenigingsondersteuners

18.30 Ontvangst met een broodje

19.00 Bijeenkomst

  • Kansen voor sportclubs
  • Stappenplan ‘verduurzaming sportaccommodatie’
  • Subsidies en alternatieve financiering
  • Wet- en regelgeving en het Ondernemingsdossier
  • Praktijkervaringen en tips

21.00 Netwerkborrel

Locatie en data

Data en locaties voor na de zomer zijn nog niet definitief. Deze worden voor de zomer in onderstaande lijst aangepast.

Datum Plaats Locatie
2 juni Alphen aan den Rijn Zwembad Aquarijn
6 juni Breda AV Sprint
13 juni Arnhem Burgers Zoo
20 juni Den Bosch HC Den Bosch (onder voorbehoud)
22 juni Almere Almere City FC
29 juni Deventer (i.p.v. Apeldoorn) Go Ahead Eagles
29 augustus-2 september Utrecht N.t.b.
5-9 september Alkmaar N.t.b.
5-9 september Groningen N.t.b.
12 september Rotterdam N.t.b.
15 september Almelo N.t.b.
19-23 september Dordrecht N.t.b.
19-23 september Heerlen N.t.b.
3-7 oktober Venlo N.t.b.
13 oktober Amsterdam N.t.b.
31 oktober Zwolle N.t.b.
3 november Eindhoven N.t.b.

Aanmelden

Je kunt je hier gratis inschrijven voor de bijeenkomst. Op het inschrijfformulier staan de locatie en datum aangeven en of je met één of twee personen komt. Uiterlijk een week voor de sessie ontvang je meer informatie over onder andere de precieze locatie.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Matthijs de Bruin van NOC*NSF, matthijs.debruin@nocnsf.nl

Ondernemingsdossier

Het Ondernemingsdossier voor sportclubs voorkomt dat belangrijke (bestuurlijke) documenten en actiepunten, bijvoorbeeld met betrekking tot het verduurzamen van uw sportaccommodatie, verloren gaan bij onder andere wisselingen in het bestuur of commissies. Ook biedt het dossier inzicht in de voor jouw club relevante wet- en regelgeving. Door minder tijd kwijt te zijn aan je administratieve lasten kan je meer bezig zijn met datgene waar het bij sportclubs om draait: zorgen dat de leden lekker kunnen sporten! Meer informatie over de toegevoegde waarde van het Ondernemingsdossier voor jouw als sportclub, vind je hier.

Informatie van sport.nl.