Van 29 september t/m 2 oktober vond wederom Elsefly plaats. Elsefly is een groot luchtsportevent waarin de kleinere activiteiten als paramotor, schermvliegen, ballonvaren, parachutespringen, etc. plaatsvinden. Het is een grote openbare gathering van vliegers, fabrikanten en liefhebers waarbij veel gevlogen wordt.

Trekkers zijn Niels van As en Pascal van Diermen, waarbij Jean-Louis Becker mede organiseerde. De weersvoorspellingen waren niet goed, maar op de vrijdag en zaterdag viel het allemaal reuze mee en kon bijna iedereen de lucht in.

Op de zaterdag was er zelfs een Bolköw 105 helikopter voor de parachutisten.

De stand van de KNVvL werd voor parachutespringen bemand door Skydive Hoogeveen. Zweefvliegclub Noordoostpolder had een zweefvliegtuig op de grond gestald. De hoofdmoot van het event betrof echter paramotor- (zowel voetstart als trike) en schermvliegen. Diverse zeer professionele shows werden getoond. Er waren piloten uit Spanje, Zwiterland, België en uiteraard Nederland. Al met al was Elsefly dit jaar succesvol en we kijken dan ook uit naar Elsefly 2017.

Lees ook Elsefly 2016, the day after.