Zaterdag 2 juni 2018 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum in het Aviodrome. Deze wordt gegeven door Anneke van den Berg, die vertelt over de eerste ontwikkelingen van Europese Ruimtevaart in Australië.

Na de lezing is er gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.

In het boek “Schuldwoestijn” vertelt Anneke van den Berg hoe het stenen tijdperk en het atoomtijdperk langs elkaar schampten in het Australië van de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Aboriginals, die in de voetsporen van hun voorouders door de woestijn trokken, kregen te maken met de atoombommen en de raketten van de Europeanen.

In de geschiedenis van de mensheid hoort dit ogenschijnlijke anachronisme misschien wel tot de meest spraakmakende confrontaties ooit. In het hart van de woestijn wordt in die tijd gewerkt aan ELDO, het Ruimtevaartprogramma waarmee Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, België, en Nederland hun aandeel nemen in de Space Race. Anneke zal in haar presentatie voornamelijk ingaan op de ruimtevaartontwikkelingen in de betreffende periode, deels vanuit het in Nederland zetelend ESRO.

Presentatrice:
Anneke van den Berg – Auteur van het boek “Schuldwoestijn”.

Praktische informatie
Locatie:
Aviodrome, Lelystad Airport.
Aanvang: 10.30 uur (zaal open vanaf 10.00 uur)
Toegang: € 7,00 – Kinderen en vrienden van het NRM: € 3,50
Aanmelden: Aanmelding voor lezing wordt zeer op prijs gesteld. Dit kan via info@nationaalruimtevaart.nl.Bericht via Aviodrome.nl