In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport houdt het Mulier Instituut voor de tweede keer een peiling onder verenigingen naar de gevolgen van de Coronamaatregelen.

De peiling is om in te zien in hoeverre de compenserende maatregelen voor de sport en het algemene noodpakket volstaan en welke eventuele aanvullende maatregelen nodig zijn. De resultaten van dit onderzoek worden door het ministerie gebruikt bij de voorbereiding van de begrotingsbehandeling Sport in de Tweede Kamer. Om een goed beeld te krijgen is het belangrijk dat zo veel mogelijk clubs en verenigingen meedoen aan het onderzoek en de vragenlijst invullen. De invultijd is ongeveer 20 minuten en verenigingen hebben tot 28 oktober de kans om de vragenlijst in te vullen. Vul per vereniging één keer de lijst in.

Help mee

NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, en het ministerie van VWS zijn benieuwd naar de financiële gevolgen voor onze clubs en de ervaringen van de sportvereniging met betrekking tot het sporten in coronatijd, de protocollen en de andere coronamaatregelen. Door de vragenlijst in te vullen, help je bij het creëren van een beter beeld van de behoeften van sportverenigingen in deze bijzondere tijd. Je input is van grote waarde.

Tijdens het invullen van de vragenlijst kan het handig zijn om enkele gegevens over de begroting van de vereniging bij de hand te hebben, omdat er inzicht gevraagd wordt naar de financiële gevolgen voor de sportvereniging.

De vragenlijst

De vragenlijst vind je hier. Je kunt aan het einde van de vragenlijst aangeven dat je een e-mail wil ontvangen met je antwoorden op de vragen.