Drones worden vandaag de dag steeds meer ingezet voor commerciële doeleinden. En we staan pas aan het begin van een enorme ontwikkeling. Rob van Nieuwland, voorzitter van DARPAS, zal tijdens de DAG-bijeenkomst "de DAG van drones" op 20 september een lezing geven over het commerciële drone gebruik in Nederland.

Daarbij zullen vele facetten aan bod komen, zoals de missies waarvoor drones nu en in de toekomst worden ingezet, innovatieve ontwikkelingen, besturing (zoals van Visual Line of Sight, via Beyond Visual Line of Sight naar autonoom vliegen), test sites, de ontwikkelingen in Wet- en regelgeving waarbij Europese regelgeving belangrijk wordt en zaken die op korte termijn aandacht verdienen. Hoe zal de drone ons leven in de toekomst gaan veranderen?

DAG-bijeenkomst "de DAG van drones"

met aansluitend een netwerkborrel

Donderdag 20 september 2018, 15.00 uur - 18.30 uur

Locatie:
A Lab
Overhoeksplein 2
1031 KS Amsterdam


Er zal daarnaast aandacht worden besteed aan een nieuwe trend: passagiersvervoer voor de korte afstand met drones. Dankzij deze ontwikkeling krijgt “Urban Mobility” een extra dimensie. Ook hier zijn vele ontwikkelingen gaande, waarbij niet alleen Uber maar ook de grote vliegtuigbouwers als Airbus en Boeing zijn betrokken. Wat zijn de ontwikkelingen en wat gaat dat voor Nederland betekenen? Wat zijn de mogelijkheden en de beperkingen. Hoe moet de Wet- en regelgeving hierop inspelen?

Hierna zijn wij uitgenodigd om een unieke 5D Flight Experience te ondergaan in het vliegende theater van “This is Holland”. Met effecten als wind, mist en geuren vlieg je in 9 minuten over vele bekende plekken van Nederland. Een “must do” voor eenieder die alvast het gevoel van de onbemande drone wil meemaken.

De ontvangst en de presentaties vinden plaats in het A Lab, het ultieme living lab van Amsterdam. Klik HIER voor locatie en route. Parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het Overhoeksplein. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden bij Angelique Hutten (a.hutten@dutchaviation.nl). Leden kunnen gratis deelnemen, niet-leden dienen voorafgaande aan de bijeenkomst € 35,- over te maken op IBAN NL52 RABO 0114 0234 92 tnv Dutch Aviation Group ovv "Bijeenkomst 20 september". Betaling met pinpas aan de zaal is ook mogelijk.

Graag tot 20 september.

Bestuur Dutch Aviation Group