Regelmatig bereiken ons vragen van leden of hun sportactiviteit gesponsord kan worden door de KNVvL. Deze leden sturen we dan door naar hun eigen afdeling, waar het verzoek veelal door de desbetreffende sportcommissie verder wordt behandeld. Helaas is het zo dat vanuit NOC*NSF steeds minder wordt gesubsidieerd en er dus ook voor dit soort verzoeken minder geld beschikbaar is. Indien je de actualiteit volgt dan weet je dat wij hierin niet alleen staan, vele sporters/sportverenigingen hebben hier last van.

Eén van de spreuken in de topsport is: "zie elk probleem als een nieuwe uitdaging!"

Eén van de nieuwe initiatieven die is ontstaan is crowdfunding, afgelopen KNVvL-dag Sport op Papendal is hier al aandacht aan besteedt. Heleen van den Bos heeft haar zeilvliegschool middels crowdfunding gefinancierd en Ferdi van Schelven had binnen twee weken het benodigde geld binnen om zijn deelname aan de Red Bull X-Alps mogelijk te maken.

Voor en door topsporters

Vanuit de topsport is het platform CrowdSport.nl ontstaan, voor en door topsporters. Sporters hebben vaak een langdurigere relatie nodig dan alleen maar voor één keer een geldbedrag innen. Vaak is geld nodig voor een aantal jaren om bijvoorbeeld het trainingsprogramma te bekostigen. CrowdSport wil langdurige relaties met de sporter aangaan en het mogelijk maken opvolgende campagnes te creëren. Daarnaast gaat al het geld wat wordt binnengehaald rechtstreeks naar de sporter, geen 80% of all-or-nothing principe zoals andere crowdfunding websites hanteren.
In september doet het Nederlandse team mee met het Dames EK Ballonvaren in Nederland (​Drenthe​). Eind juni wordt hun campagne gelanceerd op CrowdSport.nl. Hun ervaring met deze organisatie: fris, actief, goed georganiseerd, begrip en voeling met de sport​.

Wellicht een tip voor andere luchtsporters??